Maradona se izrešetan krio iza parkiranog vozila, sumnja se da je upucan zbog duga

Izvor/medij: Avaz
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Kad si lošiji i od “Kurira”

Vladimir Jovanović Maradona, MMA borac koji je izrešetan jučer ujutru oko 7.30 ispred vrtića "Kefalica" u Pančevu, nalazi se u stabilnom stanju. On je pogođen s pet metaka, saznaje "Blic".

Prema riječima očevidaca, Jovanović je svoje dijete ostavio u vrtiću i kada je izašao i krenuo ka svom automobilu, jedno vozilo se zaustavilo i iz njega je izašao napadač s kapuljačom. Napadač je ispalio u MMA borca veliki broj metaka.

Jovanović je upucan pao na parkirani bijeli automobil koji je u pucnjavi oštećen. Na vozilu su ostali tragovi krvi upucanog MMA borca. Do svog automobila, Mercedesa S klase, nije stigao.

Kako nezvanično saznaje "Blic", Jovanović je ranije privođen zbog tuče i ugrožavanja sigurnosti, ali se, prema riječima mještana, bavio i davanjem novca na kamatu, te se pretpostavlja da je upucan zbog novčanog duga.

Nedavno je otvorio mjenjačnicu u neposrednoj blizini Glavne autobuske stanice u Pančevu.

Prema nezvaničnim informacijama, on se posljednju godinu primirio i okrenuo sportu.

Stanari koji žive u blizini vrtića kažu da su rano ujutru čuli osam ili devet pucnjeva.

- Pomislila sam da neko slavi, da se rodilo dijete, ali kad sam izašla napolje, vidjela sam puno policije - priča jedna komšinica.

Maradona je rođen 1989. godine u Pančevu. Sa sedam godina zvanično je postao član Fudbalskog kluba Borac, a u 17. godini počeo je trenirati ultimat-fajt. Posljednju borbu imao je 7. aprila, a uskoro se trebao takmičiti u Slovačkoj. Član je kluba Car Dušan Silni. 

Članak indeksiran 08. 05. 2018 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me