Raskrinkavanje.ba

Magacin portal → Maria Zaharova o uhićenju Asanze: Ruka "demokracije" sužava grlo slobode

11.04.2019
Tekst članka

Ruka "demokracije" zbunjuje grlo slobode - tako je glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova komentirala uhićenje Assangea.

 

Zaharova je to napisala na svom Facebook računu.

Prije toga, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izrazio je nadu kako će se sva prava Assangea poštovati.

"Ako su tvrdnje medija istinite, on je uhićen u Londonu, tako da ovdje nemam ništa više dodati." Nadamo se, naravno, da će se sva njegova prava poštivati ​​", rekao je Peskov novinarima odgovarajući na pitanje je li Rusija spremna odobriti azil azilu, izvijestio je Tas.

Assange, 47, uhićen je danas u veleposlanstvu Ekvadora, nakon što je vlada te zemlje ukinula njegov azil.

U veleposlanstvu Ekvadora, Asanga je na mjestu od 2012. kako bi izbjegla izručenje Švedskoj, koja ga tereti za seksualno zlostavljanje.

Assange je odbacio optužbe i odbio izručenje, bojeći se da će ga Švedska predati američkim vlastima optužujući ga za otkrivanje povjerljivih vojnih i diplomatskih dokumenata.

"Vikiliks": Assange je uhićen zbog izručenja Americi i smrtna kazna


Međunarodna neprofitna organizacija Vikiliks, čiji je osnivač Julian Assange uhićen danas u Londonu, optužio je "moćne glumce", uključujući i američku Središnju obavještajnu agenciju (CIA), za " sofisticirane napore" de-humaniziranja, delegitimiranja i pritvaranja Asanza .

"Vikiliks" je kazao kako je Julian Assange uhićen s ciljem izručenja Amerike. Inače, Assange se u Americi također suočava sa smrtnom kaznom.

Organizacija je objavila fotografiju Asange na svom Twitter računu u kojoj je napisala da je "ovaj čovjek sin, otac i brat", da je osvojio desetine novinarskih nagrada i da je svake godine od 2010. godine nominiran za Nobelovu nagradu za mir.

"Snažni glumci, uključujući CIA, bili su angažirani u sofisticiranim naporima da dehumaniziraju, delegitimiziraju i zatvore," kaže Wikileaks s "Zaštitom Assangea".

Članak indeksiran 14.04.2019. Zadnji put osvježen 14.04.2019.

Ocijenjeno u analizi