Mario Nenadić bi trebao biti novi premijer Kantona Sarajevo

Izvor/medij: 24h
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Mario Nenadić nije "nestranački kandidat" za premijera Kantona Sarajevo

Klix.ba ekskluzivno saznaje da bi novi premijer Kantona Sarajevo trebao biti Mario Nenadić, kao nestranački kadar i zajedničko rješenje SDA, SBB-a i DF-a.

 

Klix.ba ekskluzivno saznaje da bi novi premijer Kantona Sarajevo trebao biti Mario Nenadić, kao nestranački kadar i zajedničko rješenje SDA, SBB-a i DF-a.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović nakon današnjeg sastanka sa čelnicima SBB-a Fahrudinom Radončićem i DF-a Željkom Komšićem potvrdio je da će te stranke činiti novu većinu u Kantonu Sarajevo i formirati novu Vladu.

Poručio je da će novi premijer Kantona Sarajevo biti nestranački čovjek, a kako Klix.ba saznaje radi se o Mariju Nenadiću, bivšem ministru pravde u Kantonu Sarajevo. Izetbegović je kazao da imaju prijedlog za premijera, ali da ne žele otkrivati njegovo ime.

“Imamo dobro ime i prihvatljivo za sve tri stranke i za građane Kantona Sarajevo. Mislim da svi možemo biti zadovoljni. Želimo napraviti iskorak u odnosu na dosadašnja imenovanja”, rekao je Izetbegović.

Nenadić je bio veoma cijenjen i u prošlom sazivu Vlade KS kada je obnašao funkciju ministra pravde, kao nestranački kadar ali na prijedlog SBB-a.

Radi se o zajedničkom kandidatu spomenute tri stranke. U novoj Vladi KS SDA će imati sedam ministarskih pozicija, SBB tri, a DF dvije. Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo bit će kandidat SDA.

(izvor: klix.ba)

Članak indeksiran 24. 12. 2019 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me