Maršalovi Otoci imaju novu turističku ponudu: Legalizirali su kokain!

Izvor/medij: Jutarnji.hr
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Maršalovi Otoci nisu legalizovali kokain

Na pitanje odakle će kokain dobavljati predsjednik Maršalovih otoka nije želio odgovoriti, no istaknuo je kako će biti 'prava stvar, nerezan i čist, najbolji koji se može nabaviti'.

 

MAJURO - Novo izabrani predsjednik Republike Maršalovi Otoci objavio je kako je sićušna pacifička država legalizirala kokain , javlja stranica CBS Breaking News. Predsjednik Jurelang Zedkaia dodao je i kako za ulazak u njegovu državu turisti neće trebati vize bez obzira iz koje zemlje dolaze.

Ove šokantne odluke rezultat su snažne potrebe za stranim valutama jer Maršalove Otoke doslovno potapa rastući ocean. Maršalovi Otoci su arhipelag 29 atola i pet otoka smještenih u sredini Pacifika, udaljeni od Havaja čak 4000 kilometara. Populaciju čini manje od 70 tisuća stanovnika.

Atolima prijeti ocean čija se razina podiže zbog globalnog zatopljenja. Stručnjaci vjeruju kako će nacija prestati postojati do 2040. godine.

- Nećemo otići kao Kiribati. Nećemo napustiti svoje domove i brati voće za one koji su ovo uzrokovali - rekao je Zedkaia osvrćući se na slično pogođenu državu Kiribati koja je s Australijom i Novim Zelandom dogovorila preseljenje populacije pod uvjetom migracijskog rada. U prijevodu Kiribaćani će se putovati s farme na farmu te brati plodove čim dozre.

Govoreći u kameru, vidljivo emotivno uznemiren vođa Maršalovih Otoka rekao je kako 'njihova zemlja ima ponosnu tisućljetnu povijest'.

- Kada su zapadnjaci došli prvo su donijeli atomske bombe, a sada njihove neodgovorne emisije (stakleničkih plinova) potapaju naše otoke. Umorni smo od napastovanja i bivanja žrtvama. Kao suverena nacija, proglašavam pravo da ova zemlja legalizira sve supstance koje želi - rekao je Zedkaia.

Porez od prodaje kokaina pomogao bi zemlji da sagradi obranu od uzdižućeg oceana ili kupi povišene dijelove kopna u drugim područjima Pacifika.

Na pitanje odakle će kokain dobavljati Zedkaia nije želio odgovoriti, no istaknuo je kako će biti 'prava stvar, nerezan i čist, najbolji koji se može nabaviti'.

Maršalovi Otoci bili su područje za nuklearne testove prije nego što su izborili neovisnost od Sjedinjenih Američkih Država, a lokalno stanovništvo tvrdi kako se posljedice i dalje osjećaju. Američka je veleposlanica na tom otočju odbila komentirati odluku o legalizaciji kokaina te je odmah napustila predsjedničku palaču.

U Češkoj legalne i teške droge

U Češkoj je od 1. siječnja 2010. dozvoljeno uz sebe imati 4 ecstasyja ili 5 LSD-a, jedan gram kokaina ili pak jedan i pol gram heroina. To je tri puta više nego što to dozvoljava zakon u Nizozemskoj. Posjedovanje određene količine hašiša i marihuane već se duže vrijeme tolerira.

To rezultira otvaranjem sve više klubova u kojima je dozvoljeno zapaliti "joint". Vlasnici su zadovoljni jer novi zakon donosi više prometa, a Prag sve više zamjenjuje Amsterdam kao turističku destinaciju za grješne užitke. Susjedni Nijemci, Mađari i Poljaci nerijetko navraćaju u Prag, kojem će prihod o turizma sigurno porasti nakon ovih "popularnih" zakona.

 
Članak indeksiran 15. 10. 2019 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me