Maslačak ubija stanice raka!

Izvor/medij: Istinom protiv laži
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Istina o maslačku i raku: Obećavajuća istraživanja, ali ništa više od toga

Grupa naučnika sa Univerziteta Windsor u Kanadi 2009. godine počela je istraživati različite trave u svrhu liječenja raka. Sve je počelo kada je jedan onkolog primijetio zanimljivu vezu kod pacijenata oboljelih od karcinoma, a u pitanju je trava i korijen maslačka.

Tijekom svog rada, doktorica Pamela otkrila je nevjerojatna antikancerogena svojstva maslačka.
“Jedan onkolog koji je surađivao sa nama otkrio nam je nevjerojatno poboljšanje kod pacijenta koji je svakodnevno pio čaj od korijena maslačka. Odmah smo počeli istraživati ovaj čaj da bismo vidjeli kako drugi pacijenti reagira na njega, ali smo bili prilično skeptični”, ispričala je ona.
“ Počeli su sa istraživanjem i ispitivanjem djelovanja na pacijentima, i svi do jednog bili su šokirani!

 

“Od kako smo započeli ovaj projekt, uspjeli smo izvući ekstrakt korijena maslačka i primijenili smo ga na različite vrste ljudskog raka u laboratoriji. U laboratoriji smo promatrali njegovu efikasnost protiv ćelija leukemije, raka debelog crijeva i pankreasa i leukemije.

Ekstrakt korijena maslačka odobren je za testiranje na ljudima početkom 2015. godine, a sada je u prvoj fazi istraživanja u liječenju terminalne faze raka krvi, poput leukemije i limfoma.
.
Izvor: stil

Članak indeksiran 09. 05. 2018 Zadnji put osvježen prije 5 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me