Kao što svi znaju, šećer je kalorična ali nutritivno slaba namirnica, a prevelik unos šećera u 0rganizam povećava rizik od 0boljevanja d1jabetesa pa je radi toga potrebno izbjegavati sve čokolade i bonbone i slične stvari.
Glikemijski indeks je brzina kojom glukoza dolazi iz namirnica u organizam i namirnica je nepodnošljiva za di1jabetiče u slučaju da je GI veći. Ipak, miješanje sode bikarbone i meda neće biti u mogućnosti da hrani stanice ra’ka jer će ih sriječavati u tome soda bikarbona, a šećer iz meda nije 0pasan ili loš za ljudsko zdravlje.
Sve što vi trebate da uradite je da pomiješate tri kašike sode bikarbone sa kašikom meda i onda na laganoj vatri miješajte ove namirnice par minuta, dok je najbolje da ovu smjesu uzimate svaki dan. Tokom korištenja ovog lijeka je najveći efekat kada izbjegavate hljeb od bijelog brašna, šećer i meso.