Raskrinkavanje.ba

Atraktivno online → Med i soda bikarbona: 0vaj Iijek rješava i naj0pasnije boIesti samo ako se koristi na 0vaj način

21.05.2021
Tekst članka

Dosta ljudi ima mišljenje da je korištenje sode bikarbone u kombinaciji sa medom neka bezvezna stvar jer je poznato da se stanice ra’ka hrane sa šećerom, ali ipak su naučnici pokazali da je ovo uvjerenje netačno.

Kao što svi znaju, šećer je kalorična ali nutritivno slaba namirnica, a prevelik unos šećera u 0rganizam povećava rizik od 0boljevanja d1jabetesa pa je radi toga potrebno izbjegavati sve čokolade i bonbone i slične stvari.

Glikemijski indeks je brzina kojom glukoza dolazi iz namirnica u organizam i namirnica je nepodnošljiva za di1jabetiče u slučaju da je GI veći. Ipak, miješanje sode bikarbone i meda neće biti u mogućnosti da hrani stanice ra’ka jer će ih sriječavati u tome soda bikarbona, a šećer iz meda nije 0pasan ili loš za ljudsko zdravlje.

Sve što vi trebate da uradite je da pomiješate tri kašike sode bikarbone sa kašikom meda i onda na laganoj vatri miješajte ove namirnice par minuta, dok je najbolje da ovu smjesu uzimate svaki dan. Tokom korištenja ovog lijeka je najveći efekat kada izbjegavate hljeb od bijelog brašna, šećer i meso.

Članak indeksiran 09.07.2021. Zadnji put osvježen 09.07.2021.

Ocijenjeno u analizi