Raskrinkavanje.ba

RTL.hr → Med s kurkumom je najmoćniji prirodni antibiotik!

10.10.2021
Tekst članka

Nevjerojatna svojstva i jedinstveni okus kurkume cijenjeni su i korišteni stoljećima

Ovaj nevjerojatno zdrav intenzivno žuti začin nudi bezbroj ljekovitih svojstava , a uobičajeno se koristi u kineskoj, indijskoj i ajurvedskoj medicini.

Ljudi su koristili kurkumu za liječenje rana i posjekotina, problema s kožom, istezanje mišića, bolesti jetre, respiratornih problema i problema sa želucem, kao i probavnih problema, upala, infekcija i karcinoma.

Njezin aktivni sastojak, kurkumin , ima snažna protuupalna i antioksidacijska svojstva. Kurkuma se učinkovito bori protiv upale u tijelu, osteoartritisa, gastritisa, mikroba, čira na želucu,poboljšava rad mozga i pomaže kod Alzheimerovebolesti te pomaže u slučaju bezbroj drugih zdravstvenih problema.

"Kurkuma jeglavni začin indijskog jela curry, mnogi smatraju da je najmoćnija biljka na svijetu u borbi protiv potencijalno kroničnih bolesti. Korist od kurkume nevjerojatno je velika i jako je istražena; trenutno je objavljeno više od 10 000 recenziranih članaka koji dokazuju koristi kurkume. To stavlja kurkumu na vrh popisa kao jednu od najčešće spominjanih ljekovitih biljaka uznanosti ",dr. Josh Axe za The Life Hacker.

Evo kako pripremiti domaći antibiotik s kurkumom:

- 1 žlica kurkume

- 100 grama meda

U staklenu posudu stavitesastojke i dobro promiješajte. Uzmite žlicu lijeka svakih sat vremena kada imate gripu.Nemojte ga odmah progutati, već ga ostavite da se rastopi u ustima. Drugi dan uzmite istu količinu, ali svaka 2 sata, i ponovite treći dan, uzimajući ga samo tri puta dnevno. Također ga možete staviti u čaj ili mlijeko.

Članak indeksiran 05.02.2024. Zadnji put osvježen

Ocijenjeno u analizi