Medlin Olbrajt: Američke patriote su pravi prijatelji Albanaca

Izvor/medij: Glas Srpske
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Madeleine Albright nije rekla da će “Biden poništiti Trumpov dogovor sa Srbima”

VAŠINGTON- Medlin Olbrajt, jedna od glavnih aktera u davanju nezavisnosti Kosovu govorila je, posle dužeg vremena, ponovo o slučaju tzv. Kosova, na onlajn konferenciji čiji moderator je bio još jedan albanski lobista, kongresmen Eliot Engel.

Ona je kritikovala administraciju predsjednika Donalda Trampa zbog pristupa problemu, prenosi Koha.

"Cilj je bio 1998-1999 ujediniti svijet oko demokratskih principa i posvećenosti miru. Kampanja koju je vodio Klinton bila je uspješna. Džo Bajden je mobilisao zemlje u NATO kampanji, članovi Kongresa predvođeni Eiliotom Engelom pokazali su veliku posvećenost", rekla je bivša američka državna sekretarka, prenosi Kosovo Onlajn.

Prema njenim riječima, sada je vrijeme da već sljedeće sedmice, kada se održavaju američki izbori, ponovo uspostavi posvećenost, nakon četiri godine neuspjeha i pristupa Trampove administracije Kosovu i Srbiji.

"Kosovo i dalje ostaje test za demokratiju, ali uz veliko zalaganje prijatelja u Kongresu i albansko-američke zajednice oni mogu pomoći u izgradnji mira i prosperiteta za sve. Američke patriote su pravi prijatelji Albanaca", navela je Olbrajt.

Članak indeksiran 12. 11. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me