Raskrinkavanje.ba

Krstarica → Međunarodna zajednica ne može da ostane nema

02.12.2021
Tekst članka

SARAJEVO – Ustavni sud BiH bi na dvodnevnoj sednici, koja počinje danas, trebalo da razmatra apelaciju lidera SDA Bakira Izetbegovića, da pripadnici OS BiH mogu da nose brade, a žene hidžab, a delegat srpskog naroda u Domu naroda PSBiH Dušanka Majkić smatra da međunarodna zajednice na to ne može da ostane nema.

„Izetbegović traži kao u svakoj islamskoj zemlji da pripadnici Oružanih snaga mogu da nose bradu i hidžab. Neshvatljivo je da se to traži u zemlji u kojoj ravnopravno žive tri konstutitivna naroda“, istakla je Majkić u Jutarnjem programu RTRS.

Upozorila je da se na taj način uvodi haos u Oružane snage BiH i ističe da druga dva naroda teško da bi prihvatila ovakav način funkcionisanja.

„Umesto pristojno obrijanih vojnika imali bi one koji nas podsećaju na građanski rat u BiH ili one koji su učestvovali u terorističkom napadu na SAD 2001. godine“, rekla je Majkićeva.

Republika Srpska, istakla je neke stvati više neće da trpi.

„Sve ono što ne uradi visoki predstavnik, uradi Ustavni sud BiH. Srpska ovo više ne može i neće trpiti, već će tražiti svoj put“, navela je.

(Tanjug)

Članak indeksiran 06.12.2021. Zadnji put osvježen 06.12.2021.

Ocijenjeno u analizi