Mektić demantirao sam sebe: Tvrdi da nije organizator protesta, ali će doći

Izvor/medij: Avaz
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Spin
Raskrinkano u: Avaz i RTRS udruženo protiv Mektića

MINISTAR (NE)SIGURNOSTI Zaboravio na svoj tvit

Uoči protesta ispred zgrade Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, gdje je smješteno i Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH (VSTV), Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH koji je i pozvao građane na okupljanje, kazao je za N1 kako ne stoji iza organizacije ovog skupa.

- Da budem iskren, nisam se bavio organizacijom skupa, koliko imam informaciju, dolazi do spontanih okupljanja građana ispred VSTV-a, ja ću se priključiti svakom okupljanju građana i insistirati da to bude u skladu sa zakonom. Ovo je spontano, ali ja ću se svakako pojaviti na tom skupu - kazao je Mektić.

Državni ministar sigurnosti smatra kako se u okviru institucija ne može promijeniti stanje, a izrazio je i sumnju da će "ljudi u pravosuđu shvatiti poruku današnjih protesta".

- Moraju shvatiti da su građani izuzetno nezadovoljni, da građani neće odustati od ovakve vrste pritiska dok se ne uspostavi efikasan i nezavisan pravosudni sistem - istakao je Mektić.

Na pitanje novinara je li poziv građanima na okupljanje putem Twittera, koji je Mektić uputio prije nekoliko dana, njegova lična inicijativa ili iza nje stoji stranačka infrastruktura, on je rekao kako je samoinicijativno pozvao na proteste.

- Ovo je samo moja ideja i ničija više, ja ovo činim kao građanin BiH, to što sam ja ministar u tehničkom mandatu i poslanik, nema nikakve veze, iza ovog nema nikog drugog. Ovo je isključivo moja ideja - kazao je Mektić. On je naveo i kako cilj protesta nije uznemiravanje.

- Nemamo namjeru da ih uzbuđujemo - poručio je Mektić.

  •  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Članak indeksiran 07. 06. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me