Merima Spahić kritikuje vlast: Mi bismo, kao, da umremo, a Forto i Vranić nam, kao, ne daju!

Izvor/medij: Source.ba
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Kritika antipandemijskih mjera zasnovana na dezinformacijama

Nekadašnja novinarka, sada već više godina aktivistica za ljudska prava, koja je angažovana kao PR u nevladinom sektoru, tvrdi da je kovid "najprije biznis u kojem mnogi pokušavaju brzo da zarade".

Mnogi su zaradili i više ne govorimo o milionima već milijardama eura zarade. Zarada na maskama, rukavicama, dezinfekcijama, testovima, vakcinama, pregledima, lijekovima... Zaradili su mnogi u cijelom lancu, od privatnih klinika, do Civilne zaštite, Fahrudina Solaka (koji je i dalje  na punoj plati), kriznih štabova, svih onih koji navodno upravljaju ovom krizom. Sjetimo se izgradnje izolatorija u koje nikad nijedan pacijent nije legao, sjetimo se kupovine respiratora.  Cijela ova priča se svodi na "lov u mutnom", dok je s druge strane mogućnost preživljavanja od korone 99,80%. 


Zašto niko ne smiri građane i ne kaže da je smrtnost od kovida jednaka gripi, koja je kao bolest izumrla u međuvremenu? Sve što vidimo je manipulacija informacijama, zastrašivanje koje ne prestaje i prisustvo u medijima samo jedne strane. Nijedan nezavisni naučnik nema pravo da da svoje mišljenje javno u mejnstrim medijima, već su oni rezervisani samo za jedne te iste.  


- Ne govorim da nema virusa, naravno da ga ima jer korona postoji od 60-tih godina među nama. Međutim, pitanje smrtnosti pacijenata u BiH nešto čime bi se moralo bavit pravosuđe. Kako neko može reći da je neko umro od kovida ako se ne rade obdukcije? Zašto su svi koji su došli do "malina" respiratora umrli? Zašto su se pobunili sarajevski anesteziolozi u Kliničkom centru u Sarajevu i ta priča je samo zataškana? Čime liječe ljude oboljele od korone ako, navodno zvanično ne postoji lijek protiv korone? Kakvim protokolima liječe pacijente? Mnogo je pitanja, a nigdje odgovora, navodi Merima te dodaje:


"Sada nam premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar zdravstva Haris Vranić na sve to poručuju da neće imati "sentimenta" prema onima koji neće da prime u tijelo nešto za čije posljedice ne odgovara ni zdravstvo, ni vlada ni farmacija? Prijedlažu restriktivne mjere, ograničavanje ljudskih sloboda i guranje "među 4 zida" osoba koje ne žele u svoje tijelo da prime nešto za šta se mora potpisati da niko nije odgovoran ako vam se išta desi. Preko 60% ljudi to ne želi i morali bi se zapitati da li je više moguće manipulisati masom kako su to činili prethodnu godinu i po dana. Na osnovu kojih istraživanja su donijeli takve odluke, na osnovu kojih statistika, posebno ako znamo da se i nakon vakcine može i dobiti i prenijeti bolest pa se evo uvodi treća doza kojoj treba vjerovati, jer prve dvije doze ipak nisu dovoljkno učinkovite?! Pitajte bolnice koliko je trenutno hospitaliziranih vakcinisanih a koliko nevakcinisanih osoba? Iznenadićete se."
, zaključuje Spahić.


Građani pripremaju krivičnu tužbu protiv odgovornih i svim pravnim sredstvima ćemo se boriti da vratimo naša prava i slobode koje nam pripadaju, a nisu privilegija koju moramo moliti od nekoga. Ako treba ići ćemo i do Haga, kaže nam Merima Spahić u toku pripreme za snimanje videa.


NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo

Članak indeksiran 31. 08. 2021 Zadnji put osvježen prije 2 sedmicu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me