“MIGRANTI SU MU RAZBILI LOBANJU” Otac pretučenog maloljetnika otkrio ŠTA SE DESILO

Izvor/medij: Srpska info
Ocjena: Demantirano Dezinformacija
Raskrinkano u: Migranti kao “dežurni krivci” za ulične napade

Otac maloljetnog mladića koji je sinoć napadnut u Sarajevu, u blizini Željezničke stanice, potvrdio je kako su njegovog sina napali migranti koji su ga pokušavali opljačkati.

 

Kako saznaje Klix, migranti nasrnuli su na 17-godišnjeg H. A. u ulici Halida Kajtaza gdje su mu nanijeli teške povrede glave.

– Krenuo je prema kući oko 19 sati od Željezničke stanice prema tunelu Ciglane. Tu su mu sprijeda prišla dva migranta i uhvatila ga za bubreg torbicu koju je nosio. Tražili su mu pare, a onda su mu s leđa prišla još dvojica i počela mu roviti džepove. Udarili su ga šipkom u glavu. Jedan čovjek se zaustavio s automobilom, pomogao mu i odvezao ga u Hitnu pomoć. Sad tragam za tim humanistom da mu se zahvalim – priča otac pretučenog mladića.

 

 

H. A. potom je iz Hitne pomoći prevezen u bolnicu gdje su mu zašili ranu, a nakon toga je završio na operaciji koja je trajala gotovo tri i po sata.

 

– Razbili su mu lobanju, a sad je smješten na intenzivnoj njezi. On je policiji dao detaljan opis migranata koji su ga napali – dodao je mladićev otac.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštili su kako je o ovom slučaju obaviješten Kantonalni tužilac u Sarajevu. Policija nastavlja rad na dokumentovanju krivičnog djela i pronalasku napadača.

Članak indeksiran 15. 05. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me