Migranti u BiH pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za stanovnike BiH

Izvor/medij: Tešanj Tešanj
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Migranti u BiH nisu “pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za stanovnike BiH”

Ostalo March 23, 2021

Migranti koji borave u prihvatnom centru u Blažuju, odlučili su pokrenuti humanitarnu akciju, kako bi prikupili pomoć za naše stanovnike. Pozvali su migrante iz ostalih kampova da im se priključe koliko ko može.

“Mi nažalost ovdje sa sobom nemam mnogo, ali i to je ipak znatno više od onoga šta imaju građani Bosne i Hercegovine. Loša ekonomska situacija, pogotovo sada u periodu pandemije koronavirusa, ovu lijepu ali napaćenu zemlju je pretvorila u jedan veliki socijalni prihvatni centar, i nama je muka to gledati. Zato ćemo uz pomoć naših rođaka i porodica iz matičnih zemalja, potruditi se da prikupimo koliko god je moguće sredstava”, kaže Mohammed, migrant iz Sirije.

Akciji su se odmah priključili i svi kampovi iz USK, a kutije za doniranje pomoći su postavljene ispred svakog ulaza u kampove.

“Nama se duša cijepa sve ove godine, kada ih vidimo da iz novčanika vade koju marku da bi nama dali. Vidi se na njima da jedva kraj s krajem sastavljaju, a opet se trude pomoći. Kako da mi sjedimo skrštenih ruku, uzimamo njihov novac i ne uradimo ništa. Dobrotu i iskrenu namjeru treba uvijek prepoznati i nagraditi. Ja sam svojoj porodici u Siriji javio za stanje ovdje, oni vjerujte sve rasprodaju dole kako bi poslali što je više moguće novca, koji ću preko mene dostaviti ovdje. Ma nek ja nemam ništa, ali opet oni imaju manje. Mi kao migranti nosimo bolje telefone od lokalnog stanovništva”, dodao je Mohammed.

Ne samo da su apelovali svojim porodicama u matičnim zemljama da pošalju finansijsku pomoć, već su i svoje obroke preusmjerili javnim kuhinjama širom naše zemlje.

satro.info

Članak indeksiran 25. 03. 2021 Zadnji put osvježen prije 8 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me