Milačić: NATO postavlja temelje „velike Albanije“ u Crnoj Gori

Izvor/medij: Vesti-online
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Manipulisanje činjenicama Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Gradi li NATO vojne baze u Crnoj Gori?

Izgradnjom NATO kasarne u mestu Prljanije, u opštini Andrijevica, taj vojni savez planira da postavi temelje „velikoj Albaniji“, izjavio je danas predsednik opozicione Prave Crne Gore, Marko Milačić, i pozvao građane tog dela Crne Gore da ne dozvole, kako je rekao, „militarizaciju i okupaciju“ zemlje.

Prilikom obilaska Prljanije, Milačić je upozorio da NATO očigledno namerava da od teritorije cele Crne Gore napravi svoju vojnu bazu i da „okupira“ Sinjajevinu, Andrijevicu, Berane i crnogorsku granicu u korist tzv. „velike Albanije“, a ne u korist građana tih opština i države Crne Gore.

U video izjavi Milačića, dostavljenoj Tanjugu, on kaže da će u izgradnju kasarne biti uloženo 17 miliona evra, da će u njoj biti stacionirana elitna jedinica sa 120 vojnika na prostoru od pet hektara što, kako kaže, znači da će svakom vojniku pripasti 170 metara kvadratnih.

Milačić je primetio da je crnogorska država spremna da toliki novac uloži u, kako kaže, neku elitnu jedinicu umesto u izgradnju fabrika, gde bi građani, inače, sve napuštenije Andrijevice mogli da se zaposle i da stvaraju novu vrednost i realnu ekonomiju.

Podsetio je da se, na primer, u Andrijevici nalazi pogon nekadašnje kompanije Soko Štark, gde je radilo oko 150 stanovnika te opštine u kojoj živi 500 njih, koji primaju socijalnu pomoć.

„A koliko država brine o ravnomernom regionalnom razvoju i razvoju severa, možda najbolje govori činjenica i podatak da je prošle godine u školi u Andrijevici upisano samo 15 đaka prvaka“, kazao je lider Prave Crne Gore.

Milačić smatra i da se pomenuta kasarna ne gradi slučajno baš u tom mestu, nedaleko od Murina, koje je bombardovano 1999.

„Nije im beznačajna ova teritorija. Kada se ovoj ideji doda izgradnja ovakve kasarne i želja da se u obližnjim Beranama na aerodromu oformi vojna baza NATO i kad imamo u vidu da je ovo maltene pogranični pojas sa Albanijom, onda je više nego jasno, da NATO planira ovde da postavi temelje nečemu što je “velika Albanija““, poručio je Milačić.

Članak indeksiran 03. 09. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me