Milačić: NATO postavlja temelje Velikoj Albaniji u Crnoj Gori

Izvor/medij: Dnevnik.rs
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Manipulisanje činjenicama Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Gradi li NATO vojne baze u Crnoj Gori?

PODGORICA: Izgradnjom NATO vojarne u gradu Prljaniji, u općini Andrijevica, vojni savez planira postaviti temelje "Velikoj Albaniji", rekao je predsjednik crnogorskog zakona oporba Marko Milačić, pozivajući građane tog dijela Crne Gore da mu to ne dozvole, kako je rekao , "militarizacija i okupacija" zemlje.

Gostujući u Prljaniji, Milačić je upozorio da NATO očito namjerava napraviti svoju vojnu bazu s područja cijele Crne Gore i "zauzeti" Sinjajevinu, Andrijevicu, Berane i crnogorsku granicu u korist tzv. „Veća Albanija“, a ne u korist građana ovih općina i države Crne Gore.

U video izjavi Milačića, dostavljenoj Tanjugu, kaže da će za izgradnju kasarne biti uloženo 17 milijuna eura, da će se u njoj smjestiti elitna postrojba sa 120 vojnika na površini od pet hektara koja će, kaže, svakom vojniku dati 170 metara četvornih. 

Milačić je napomenuo da je crnogorska država spremna uložiti toliko novca u, kako kaže, elitnu jedinicu umjesto da gradi fabrike, gdje bi građani sve puštenije Andrijevice mogli naći zaposlenje i stvoriti novu vrijednost i realnu ekonomiju.

Podsjetio je da se, primjerice, tvornica nekadašnje tvrtke Soko Stark nalazi u Andrijevici, gdje je oko 150 stanovnika općine u kojoj je 500 primalo socijalnu pomoć.

"A koliko je država stalo do ravnomjernog regionalnog razvoja i razvoja sjevera, možda najbolje govori činjenica i činjenica da je prošle godine u školu u Andrijevici upisano samo 15 učenika prvaka", rekao je čelnik Zakona o Crnoj Gori.

Milačić je također rekao da kasarna nije izgrađena slučajno u tom mjestu, nedaleko od Murinja, koji je bombardiran 1999. godine.

"Ovaj teritorij za njih nije beznačajan. Kada se toj ideji doda izgradnja takve vojarne i želja za formiranjem NATO-ove vojne baze u obližnjim Beranama na aerodromu i imajući u vidu da ovo teško ima pograničnu zonu s Albanijom, tada je više nego jasno da je NATO planira postaviti temelje za nešto poput "Velike Albanije", rekao je Milačić.

Članak indeksiran 03. 09. 2019 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me