Raskrinkavanje.ba

Alo online → Miličević: Srpska prije 28 godina dobila međunarodno priznanje

20.11.2023
Tekst članka

Predsjednik SDS-a Milan Miličević poručio je da je prošlo 28 godina od završetka rata u BiH

Predsjednik SDS-a Milan Miličević poručio je da je prošlo 28 godina od završetka rata u BiH, te da je tada međunarodno priznanje dobila Republika Srpska, koju je srpski narod u januaru 1992. godine zvanično proglasio.

– Za pametnog čovjeka, svaki rat je izgubljen. Prošlo je 28 godina od završetka nesretnog rata u BiH. Prije gotovo tri decenije, dočekali smo kraj sveopšteg ludila u koje smo uvučeni bez mnogo pitanja i izbora. Svi oni koji su se tada borili za zaštitu prava našeg naroda, sa radošću su dočekali vijest o okončanju sukoba – rekao je Miličević.

On je naglasio da je, nakon ogromnih stradanja tih nesretnih godina, bilo vrijeme za povratak u normalan život, razvoj i napredak društva, ali da do toga nije došlo, saopšteno je iz SDS-a.

    – Nadam se da naša djeca i unuci neće nikada doživjeti to što smo mi nažalost morali. Postavljam zadatak svima nama koji smo još u Republici Srpskoj da nikada ne odustanemo od ideje o boljem životu koju smo tada počeli da sanjamo – ocijenio je Miličević.

    On je poručio da ovo mora biti društvo jednakih mogućnosti za sve, društvo pravde i prosperiteta, te ocijenio da je Srpska, kakva je sanjana, i dalje nedosanjani san.

    Sutra se navršava 28 godina od kada je u američkoj bazi „Rajt Peterson“ u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavnopravni poredak. Ovim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta – Republike Srpske i Federacije BiH, koji su potpisnici svih aneksa.

    Članak indeksiran 29.11.2023. Zadnji put osvježen 29.11.2023.

    Ocijenjeno u analizi