Raskrinkavanje.ba

BiH nije “državna zajednica sastavljena u Dejtonu”

Obilježavanje godišnjice parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma 21. novembra u Republici Srpskoj i ove je godine bilo prilika za iznošenje neutemeljenih tvrdnji kojima se manipulativno predstavljaju historijske činjenice o tom događaju.

Foto: Raskrinkavanje.ba

U novembru se u Bosni i Hercegovini obilježavaju dva bitna datuma iz skorije historije ove zemlje: 21. novembar, kao Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH (kolokvijalno dan parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma), te 25. novembar, Dan državnosti BiH. 

Prvi je neradni dan u Republici Srpskoj i ne obilježava se na taj način u Federaciji BiH. S druge strane, 25. novembar je praznik u Federaciji BiH, dok se u Republici Srpskoj ne obilježava.

Kako smo upozorili u serijalu “Rasvjetljavanje”, obilježavanje ovih datuma obično u javnom prostoru prati i niz neutemeljenih narativa, koje šire politički/e akteri/ke i mediji, uglavnom iz Republike Srpske i Srbije

Riječ je o narativima kojim se negira historijski kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine te promiče teza da je Bosna i Hercegovina “državna zajednica” entiteta nastala potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma. U analizi medijskih tvrdnji o Bosni i Hercegovini kao državnoj zajednici entiteta, objavljenoj krajem 2021. godine, ocijenili smo oko 500 članaka objavljenih u rasponu od gotovo deset godina. 

U periodu od 16. do 21. novembra ove godine ovu smo tvrdnju pronašli u gotovo 200 medijskih članaka, od čega je samo agencija Srna objavila 30. 

 

Mantra o “državnoj zajednici BiH” u tekstovima o prazniku

Srna, novinska agencija Republike Srpske, navela je u članku objavljenom 16. novembra 2023. godine da je utorak 21. novembar neradni dan u tom entitetu u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske. Srna se pozvala na obavještenje Ministarstva lokalne uprave i samouprave Republike Srpske povodom obilježavanja ovog praznika, koje je objavljeno istog dana. Članak, međutim, sadrži objašnjenje značaja parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma koje nije navedeno u saopštenju Ministarstva te rečenicu po kojoj je ovim sporazumom stvorena “državna zajednica BiH sastavljena od entiteta”:

Ovim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, koji su potpisnici svih aneksa.

Ovaj članak i tvrdnju o “stvaranju državne zajednice BiH” u Daytonu istog je dana preuzelo nekoliko portala (1, 2, 3), dok je na portalu javnog servisa BHRT navedeno da je “stvorena država BiH sastavljena od dva entiteta”. 

Tvrdnju je Srna ponovo objavila 19. novembra u ovom tekstu, a preuzeo ju je značajan broj medija, uključujući i javni medijski servis Republike Srpske. Ova je tvrdnja od tog dana redovno dodavana u gotovo sve medijske izvještaje koji su objavljeni povodom najave i samog obilježavanja 21. novembra. Ista tendencija primijećena je i u 2021, o čemu možete čitati u analizi Raskrinkavanja iz te godine. 

Tvrdnja je dodavana i u članke koji donose izjave zvaničnika/ca i drugih osoba iz političkog života Republike Srpske, a koji su objavljeni u periodu od 19. do kraja 21. novembra. Riječ je o člancima s izjavama Denisa Šulića, Nebojše Radmanovića, Sredoja Novića, Ivice Dačića, Željke Cvijanović, Milovana Bjelice, Radana Ostojića, Ognjena Tadića, Biljane Plavšić i drugih. 

Identičnom rečenicom zaključen јe i Srnin članak od 21. novembra u kojem je prenesena reakcija Ambasade Ruske Federacije u BiH povodom obilježavanja praznika, a u kontekstu “zlonamjernih pokušaja zapadne međunarodne zajednice” da tretira Dayton kao privremeno rješenje za koje je potrebna revizija. 

U odgovoru Srni, Ambasada se osvrnula na potkopavanje napora međunarodne zajednice u postizanju pomirenja u BiH kroz “aferu nezakonitog ‘postavljenja na dužnost’ visokog predstavnika u BiH, državljanina Njemačke Kristijana Šmita, bez odobrenja njegove kandidature u Savjetu bezbjednosti UN - jedinog organa ovlaštenog za davanje mandata visokog predstavnika".

 

“Dan kada je Republika Srpska dobila međunarodno priznanje” 

U članku portala Novosti objavljenom 20. novembra, pored tvrdnji o stvaranju “državne zajednice BiH”, navedeno je da je Republika Srpska dobila međunarodno priznanje u Daytonu.

Sporazumom je stvorena državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta - Republike Srpske i Federacije BiH, koji su potpisnici svih aneksa. Dejtonskim sporazumom Republika Srpska je i međunarodno priznata.

Tvrdnja je objavljena i u članku portala Laktaši (.info) istog dana. 

Pored toga što je ovu tvrdnju ponovio 20. novembra i predsjednik SDS-a Milan Miličević, što je prenio niz medija (1, 2, 3, 4, 5, 6), ona se pojavila i u RTRS-ovom izvještaju povodom obilježavanja praznika u Dnevniku od 21. novembra. 

Mnogo ranije utemeljena, Republika Srpska je ovim međunarodno priznata i potvrđena sa svojom teritorijom, zakonodavnom, administrativnom i sudskom vlašću.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tog je dana poručio i da slavi “međunarodno priznanje Republike Srpske”, a ne Dejtonski mirovni sporazum.

 

Bosna i Hercegovina nije državna zajednica 

Kako je u analizi objavljenoj u sklopu serijala “Rasvjetljavanje” navedeno, tvrdnja o BiH kao državnoj zajednici entiteta stvorenoj potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma zapravo sadrži tri tvrdnje: da je BiH “državna zajednica”, a ne suverena država, da je nastala tek 1995. godine u Daytonu i da je “sastavljena” od entiteta – što predstavlja suštinu manipulativnog narativa kojim se negira državnost Bosne i Hercegovine.

Uvidom u prve redove Ustava Bosne i Hercegovine može se zaključiti da nijedna od tri spomenute tvrdnje nije tačna. Naime, već u prvom članu Ustava BiH, koji je aneks u okviru Dejtonskog sporazuma potpisanog 1995. godine, navodi se:

“Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada "Bosna i Hercegovina", nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modificiranom ovim Ustavom, i sa postojećim međunarodno priznatim granicama.

Ona ostaje država članica Ujedinjenih naroda i može kao Bosna i Hercegovina zadržati članstvo ili zatražiti prijem u organizacijama unutar sistema Ujedinjenih naroda, kao i u drugim međunarodnim organizacijama.” 

BiH (tada Republika Bosna i Hercegovina) je od 1992. godine nezavisna i suverena država, dok je Dejtonskim mirovnim sporazumom iz 1995. godine, dakle, “nastavila svoje pravno postojanje” kao “država”, što opovrgava netačne tvrdnje da se radi o “državnoj zajednici” koja je “nastala” ili je “stvorena” u Daytonu.

Članice tadašnje Evropske zajednice su na sjednici održanoj u Luksemburgu 6.4.1992. godine priznale državnopravni subjektivitet BiH, njen teritorijalni integritet i političku nezavisnost, a 22.5.1992. godine, kao jedna od nasljednica SFRJ, BiH je postala i članica Ujedinjenih naroda. 

Dejtonskim mirovnim sporazumom iz 1995. godine promijenjen je naziv države, donesen je novi Ustav i uspostavljeno je novo unutrašnje uređenje. 

Član 3. Ustava BiH, odnosno Aneksa 4 Dejtonskog sporazuma, dodatno potvrđuje da BiH nije “sastavljena od entiteta”, već da je njeno unutrašnje uređenje Dejtonskim sporazumom promijenjeno na način da se “sastoji od dva entiteta”:

“Bosna i Hercegovina se sastoji od dva entiteta: Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.”

Navodi o “međunarodnom priznanju Republike Srpske” činom potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma također nisu utemeljeni u činjenicama. Dejtonskim mirovnim sporazumom, tačnije Ustavom BiH, definisano je da Bosna i Hercegovina “nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država”, iz čega je jasno da je država Bosna i Hercegovina subjekt međunarodnog prava, a time i međunarodnog priznanja – ne njeni entiteti. 

Republika Srpska je Dejtonskim mirovnim sporazumom “priznata” kao entitet – administrativna jedinica unutar države Bosne i Hercegovine, a ne međunarodnopravni subjekt. 

Raskrinkavanje je ustanovilo da se navodi o BiH kao državnoj zajednici sastavljenoj od entiteta prvi put u javnosti pojavljuju u dokumentu pod nazivom “ANEKS 4 - PO MODELU USTAVA SAD: Način nastanka i opstanka Bosne i Hercegovine”, koji je, ako je suditi po datumu na samom dokumentu, sastavljen 17. septembra 2012. godine. 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik navedeni dokument predstavio je na 17. godišnjicu potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, kada je on i objavljen na sada nefunkcionalnoj internet-stranici predsjednikrs.net. 

Kako je portal Klix tada izvijestio, dokument nije potpisan, no u linku koji vodi na dokument stoji skraćenica ANURS, što označava Akademiju nauka i umjetnosti Republike Srpske. 

Slika: Skraćenica ANURS u nazivu dokumenta objavljenog na stranici predsjednikrs.net  (arhiva)

Identična formulacija nalazi se i u dokumentu nazvanom “Dejtonska struktura Bosne i Hercegovine i pravni položaj Republike Srpske”, koji je također bio objavljen na zvaničnoj internet-stranici predsjednika Republike Srpske. 

U dokumentima je navedeno da je sporazumom parafiranim u Daytonu 21. novembra 1995. godine “stvorena državna zajednica sastavljena od dva entiteta koji su potpisnici svih aneksa kao ključnih dokumenata za provedbu i funkcionisanje države nastale međunarodnim ugovorom”.

Upravo su ovo dokumenti koji u uvodu sadrže i formulacije o međunarodnom priznanju Republike Srpske kroz potpisivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma. U dokumentima se, slično kao u izvještaju RTRS-a, navodi da su, “pored datuma nastanka Republike Srpske s početka 1992. godine, najznačajniji datumi s kraja 1995. godine, kada je definitivno priznat i potvrđen njen međunarodnopravni status”. 

Može se zaključiti da su mediji iz Republike Srpske, primarno novinska agencija i javni medijski servis tog entiteta, usvojili frazeologiju korištenu u navedenim dokumentima i nastavili je dosljedno koristiti i u 2023. godini. 

Navodi Ambasade Ruske Federacije o “nezakonitom” izboru visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Christiana Schmidta, koji je predstavljen kao “državljanin Njemačke”, također su neutemeljeni. Raskrinkavanje je o tome pisalo u više navrata (1, 2, 3), a analizu o medijskoj praksi korištenja sintagme “njemački građanin” ili termina “turista” u kontekstu Christiana Schmidta možete pročitati ovdje

Bosna i Hercegovina je, dakle, postojala i prije Dejtonskog sporazuma, te se u Ustavu, koji je njegov dio, jasno potvrđuje njen međunarodnopravni kontinuitet. Dejtonskim sporazumom unutrašnja organizacija BiH jeste promijenjena na način da se država sastoji od dva entiteta – Federacije BiH i Republike Srpske – ali BiH je kao nezavisna, suverena i međunarodno priznata država postojala od 1992. godine i nije “stvorena” sastavljanjem dva entiteta 1995. godine. Osim toga, BiH je subjekt međunarodnog prava, ne njeni entiteti, pa navodi o “međunarodnom priznanju Republike Srpske” Dejtonskim sporazumom nemaju utemeljenja. 

Shodno navedenom, tvrdnje da je potpisivanjem Dejtonskog sporazuma stvorena državna zajednica Bosna i Hercegovina sastavljena od entiteta, a da je Republika Srpska time dobila međunarodno priznanje, ocjenjujemo kao manipulisanje činjenicama

Napomena

30.11.2023: Portali Mondo (.ba), BL portal, Srpska info, Una ,Source, Bijeljina (.org) i Alo online ispravili su ocijenjene tvrdnje u svojim člancima, pa im je dodana i ocjena ispravljeno.

1.12.2023. godine termina "potpisivanje Dejtonskog sporazuma" zamijenjen je terminom "parafiranje" kako bi se posve preciziralo značenje 21.11. kao praznika i analiziranih  tvrdnji u vezi sa njim.

1.12.2023: Portal Novosti je ispravio tvrdnje u članku koji je ocijenjen u ovoj analizi, pa mu je dodana i ocjena ispravljeno.

6.12.2023: Portal Glas Srpske je ispravio pet članaka ocijenjenih u ovoj analizi, a tim je člancima dodana ocjena ispravljeno. Članke ocijenjene u analizi ispravili su i portali RTVBN i Srbija Danas, a člancima je dodana ocjena ispravljeno. Portal Banjaluka net je ispravio članke, a člancima je dodana ocjena ispravljeno.

11.12.2023. Portal Večernje Novosti ispravio je članak u kojem je prenesena reakcija Ambasade Ruske Federacije u BiH povodom 21. novembra, pa je i njemu dodana ocjena ispravljeno.

23.1.2024: Portal Vijesti 365 je ispravio ocijenjene tvrdnje u članku iz ove analize, pa mu je dodana i ocjena ispravljeno. 

1.2.2024: Portal Oslobođenje je ispravio ocijenjene tvrdnje u članku koji je obuhvaćen ovom analizom, pa mu je dodana i ocjena ispravljeno.

5.2.2024: Portal Bijeljina (.com) ispravio je jedan članak koji je ocijenjen u ovoj analizi, pa mu je dodana i ocjena ispravljeno.

2.4.2024: Red portal je ispravio tvrdnje u članku koji je ocijenjen u ovoj analizi, pa mu je dodana i ocjena ispravljeno.

(Raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Manipulisanje činjenicama 17.11.2023

BL Portal: Žunić poručio: Opstanak BiH moguć samo uz poštovanje svih elemenata sporazuma

Šef Kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić poručio je da je osnovni uslov za opstanak BiH kao zajednice koju čine dva entiteta...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Semberija: U utorak neradni dan u Srpskoj

BANjALUKA - Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

NTV Arena: U utorak neradni dan u Srpskoj

Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

TV K3: Neradni dan u Srpskoj

U Republici Srpskoj danas je, na Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, praznik i neradni dan, saopšteno je iz Ministarstva uprave...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Srpska info: “Tek krajem 2024. može se očekivati najava raspleta ove situacije” Tadić o 28 godina Dejtonskog sporazuma

Republika Srpska što prije odbrani Dejtonski mirovni sporazum od pokušaja uzurpacija, to će se prije stvoriti uslov za njegovo puno poštovanje kako bi...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Opština Sokolac: Калинић: БиХ је као троножац, измакне ли се „српска ногара“, нема земље

Садашња БиХ је као троножац и уколико се измакне једна ногара, у овом случају српска, нема више земље, рекао је бивши предсједник Народне скупштине Ре...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

TV K3: Župljanin: BiH jedino moguća kao “dejtonska”

Predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske /VRS/ Slobodan Župljanin smatra da je BiH jedino moguća kao “dejtonska”, a u svakom drugom...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

RTV Doboj: Sutra neradni dan u Republici Srpskoj

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Nezavisne: Ambasada Rusije: Neprihvatljivi napadi na prava entiteta, prije svega RS

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Centralni portal: NERADNI DAN U SRPSKOJ: 28 godina Dejtonskog sporazuma

Prošlo je 28 godina od parafiranja Opšteg okvirnog sporazuma za mir, kojim je rat u BiH okončan.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Tok TV: Stevandić: Srpska teži da ostane slobodna

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je da je težnja Republike Srpske da ostane slobodna, odnosno da sama…

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Bilten: GDE SMO DANAS? OBELEŽAVA SE 28 GODINA OD POTPISIVANJA DEJTONSKOG SPORAZUMA

Danas se obeležava 28 godina od postizanja Dejtonskog sporazuma o miru u Bosni i Hercegovini, koji je u Republici Srpskoj praznik i neradni dan.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

RTV Doboj: Nović: Dejton se koristi za kažnjavanje

Šef Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović ocijenio je da je Dejtonski mirovni sporazum sada, 28 godina...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Alternativna televizija (.rs): Šulić: Srpska nije neprijatelj BiH, već samo brani ono što pripada njoj

Član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić rekao je Srni da Republika Srpska nije neprijatelj BiH, već samo brani ono što pripada njoj i njenim građanima...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

RTRS: Vučević: Beograd insistira na dosljednom sprovođenju Dejtonskog sporazuma

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da će Srbija nastaviti da insistira na dosljednom sprovođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma, ma kolik...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

RTRS: Како се супротставити разградњи Дејтона који БиХ води у унитаризацију? (ВИДЕО)

Дејтонски споразум зауставио је троипогодишњи "трагични сукоб" и успоставио нови уставни поредак државне заједнице БиХ, састављене од два ентитета и т...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Srna: РАДМАНОВИЋ: ДАНАС КУЛМИНАЦИЈА КРШЕЊА ДЕЈТОНА

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Teslić Danas: U utorak neradni dan u Srpskoj

BANjALUKA - Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Moj kontakt: Tadić: Srpska brani Dejtonski sporazum od uzurpacija

Republika Srpska što prije odbrani Dejtonski mirovni sporazum od pokušaja uzurpacija to će se prije stvoriti uslov za njegovo puno poštovanje kako bi...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Srna: БАЊАЦ: БОРИЋЕМО СЕ ЗА НАША ПРАВА У ОКВИРУ ДЕЈТОНА

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Mojamodrica: U utorak neradni dan u Srpskoj

Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Source.ba: Stevandić: Republika Srpska teži da ostane slobodna

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je da je težnja Republike Srpske da ostane slobodna, odnosno da sama odlučuje o...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Srpska cafe: Sutra 28 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma i neradni dan u Republici Srpskoj

Punih 28 godina navršiće se sutra od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 anek...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Princip news: U utorak neradni dan u Srpskoj

Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Bijeljina (.org): Miličević: Srpska prije 28 godina dobila međunarodno priznanje

Predsjednik SDS-a Milan Miličević poručio je da je prošlo 28 godina od završetka rata u BiH, te da je tada međunarodno priznanje dobila Republika Srps...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Nezavisne: Stevandić: Srpska teži da ostane slobodna

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je da je težnja Republike Srpske da ostane slobodna, odnosno da sam...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Srna: ЦВИЈАНОВИЋ: БиХ ЈЕ СТАЛНО У КРИЗИ ЗБОГ НАСРТАЈА НА ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 21. НОВЕМБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да би било добро да је Дејтонски мировни споразум...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

B 92: 28 godina Dejtona

Danas se obeležava 28 godina od postizanja Dejtonskog sporazuma o miru u Bosni i Hercegovini, koji je u Republici Srpskoj praznik i neradni dan.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

NES radio: U utorak neradni dan u Srpskoj

Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Red portal: Pre 28 godina POTPISAN mirovni sporazum u DEJTONU

Stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od 2 entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Glas Srpske: Цвијановић: БиХ је стално у кризи због насртаја на Дејтонски споразум

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да би било добро да је Дејтонски мировни споразум добио шансу да живи у пуном капацитету,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Alternativna televizija: Цвијановић: БиХ је стално у кризи због насртаја на Дејтонски споразум

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да би било добро да је Дејтонски мировни споразум добио шансу да живи у пуном капацитету,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Oslobođenje: Stevandić: Republika Srpska teži da ostane slobodna

– Atak na našu slobodu ide preko otimanja imovine, političkih, finansijskih i sudskih pritisaka – rekao je Stevandić novinarima povodom 28 godina od p...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Srna: НОВИЋ: ДЕЈТОН СЕ КОРИСТИ ЗА КАЖЊАВАЊЕ

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Padrino: U utorak neradni dan u Srpskoj

Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Bijeljina Live: U utorak neradni dan u Srpskoj

BANJALUKA - Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

RTRS: Остојић: БиХ има шансу да опстане једино на принципима Дејтона

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић сматра да БиХ има шансе да опстане једино на принципима изворног Дејтонског мировног с...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

RTV Doboj: DOBOJ: Rekanović: Logično obilježavati dan prestanka, a ne početka rata

Predsjednik Skupštine grada Doboja Srećko Rekanović očekuje da se dan potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma – 21. novembar, osim u Republici Srps...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Info centar Sokolac: СУТРА 28 ГОДИНА ОД ЗАКЉУЧИВАЊА ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМА

Пуних 28 година навршиће се сутра од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекс...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Princip news: Dačić: Beograd odbacuje nametanje rješenja, Dejton samo u izvornom obliku

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je Srni da je za Srbiju od izuzetnog značaja očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma u punom i izv...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Moj Prijedor: Radmanović: Kulminacija kršenja Dejtona

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

N1.RS: Pre tačno 28 godina parafiran je Dejtonski sporazum i okončan rat u BiH

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Srna: ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ - ЈЕДИНИ ГАРАНТ ОПСТАНКА СРБА

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Katera: Punih 28 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 28 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

RTRS: Miličević: Srpska prije 28 godina dobila međunarodno priznanje

Predsjednik SDS-a Milan Miličević poručio je da je prošlo 28 godina od završetka rata u BiH, te da je tada međunarodno priznanje dobila Republika Srps...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Insajder: Neradni dan u Republici Srpskoj

Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je danas 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Srna: БиХ ЈЕ СТАЛНО У КРИЗИ ЗБОГ НАСРТАЈА НА ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 20. НОВЕМБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да би било добро да је Дејтонски мировни споразум...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Čitaj filter: У Српској је данас нерадни дан

У Републици Српској данас је, на Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ, републички празник и нерадни дан.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.11.2023

Frontal (.ba): Naredni utorak je neradni dan u Republici Srpskoj

U Republici Srpskoj je 21. novembar, Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, praznik i neradni dan, saopšteno je iz Ministarstva up...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

RTRS: U utorak neradni dan u Srpskoj

Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Argumenti: Kalinić: BiH je kao tronožac, izmakne li se „srpska nogara“, nema zemlje

Sadašnja BiH je kao tronožac i ukoliko se izmakne jedna nogara, u ovom slučaju srpska, nema više zemlje, rekao je bivši predsjednik Narodne skupštine...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 18.11.2023

BL Portal: Kojić: Srpska isključivo za poštovanje slova, a ne pozivanje na “duh Dejtona”

Politički predstavnici Republike Srpske zalažu se isključivo za poštovanje slova Dejtonskog mirovnog sporazuma, za razliku od onih koji se pozivaju na...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Srna: МИЛИЧЕВИЋ: СРПСКА ПРИЈЕ 28 ГОДИНА ДОБИЛА МЕЂУНАРОДНО ПРИЗНАЊЕ

БАЊАЛУКА, 20. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник СДС-а Милан Миличевић поручио је да је прошло 28 година од завршетка рата у БиХ, те да је тада међународно...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Alternativna televizija (.rs): Ћеранић: Дејтонски споразум - једини гарант опстанка Срба

Професор Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву Димитрије Ћеранић изјавио је Срни да је оно што је пружено Дејтонским мировним споразумом...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Alo online: Miličević: Srpska prije 28 godina dobila međunarodno priznanje

Predsjednik SDS-a Milan Miličević poručio je da je prošlo 28 godina od završetka rata u BiH

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Opština Sokolac: Бјелица: Бранимо „осакаћени“ споразум и идемо ка нечему што води дисолуцији

Српски народ у бившој БиХ, а данас Републици Српској налази се у раскораку и никако да питање живота и опстанка Срба на овим просторима буде схваћено...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

RTV KD - Kozarska Dubica: Cvijanović: BiH je stalno u krizi zbog nasrtaja na Dejtonski sporazum

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da bi bilo dobro da je Dejtonski mirovni sporazum dobio šansu da živi u punom kapacitetu,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

RTRS: Tadić: Srpska brani Dejtonski sporazum od uzurpacija

Republika Srpska što prije odbrani Dejtonski mirovni sporazum od pokušaja uzurpacija to će se prije stvoriti uslov za njegovo puno poštovanje kako bi...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

BL Portal: Sklopljen mir u BiH: Punih 28 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 28 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Mondo: Dačić o Dejtonu: Jedini pravni okvir za BiH, izmjene moguće samo ako se svi usaglase

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je Srni da je za Srbiju od izuzetnog značaja očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma u punom i izv...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Princip news: Punih 28 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 28 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

TV K3: U utorak neradni dan u RS

Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Novosti: У ДЕЈТОНУ СРПСКА МЕЂУНАРОДНО ПРИЗНАТА: РС обележава 28. годишњицу потписивања споразума који је зауставио рат у БиХ

У УТОРАК, 21. новембра, навршава се 28 година од када је у америчкој бази "Рајт Петерсон" у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и ње...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Srna: У УТОРАК НЕРАДНИ ДАН У СРПСКОЈ

БАЊАЛУКА, 19. НОВЕМБРА /СРНА/ - Празник и нерадни дан у Републици Српској је уторак, 21. новембар, када се обиљежава Дан успостављања Општег оквирног...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

RTV BN: Уторак 21.11.2023 у Српској празник и нерадни дан

- Празник и нерадни дан у Републици Српској је уторак, 21. новембар, када се обиљежава Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Srpska cafe: Cvijanović: BiH je stalno u krizi zbog nasrtaja na Dejtonski sporazum

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da bi bilo dobro da je Dejtonski mirovni sporazum dobio šansu da živi u punom kapacitetu,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.11.2023

Nezavisne: U utorak neradni dan u Srpskoj

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je 21. novembar, Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, praznik i neradni dan, saopšteno je iz Min...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Banjaluka net: Cvijanović: BiH je stalno u krizi zbog nasrtaja na Dejtonski sporazum

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da bi bilo dobro da je Dejtonski mirovni sporazum dobio šansu da živi u punom kapacitetu,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Srna: ДЕЈТОНСКИХ 28 ГОДИНА ОБИЉЕЖИЛО 26 ГОДИНА САМОВОЉЕ ВИСОКИХ ПРЕДСТАВНИКА

БЕОГРАД, 21. НОВЕМБРА /СРНА/ - Професор уставног права Драган Батавељић изјавио је Срни да је 28 година Дејтонског мировног споразума обиљежило и 26 г...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Istok rs: „Unikatno i odgovarajuće rješenje za BiH“

Predsjednik Socijalističke partije Srpske /SPS/ Goran Selak izjavio je da Dejtonski sporazum predstavlja unikatno i odgovarajuće rješenje za komplikov...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

RTRS: Ostojić: BiH ima šansu da opstane jedino na principima Dejtonskog sporazuma

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić smatra da BiH ima šanse da opstane jedino na principima izvornog Dejtonskog mirovnog s...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Padrino: Neradni dan u Republici Srpskoj

Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je danas 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Mojabanjaluka: Radmanović: Kulminacija kršenja Dejtona

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je da je Dejtonski sporazum tokom 28 godina postoja...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Srna: БиХ ЈЕДИНО МОГУЋА КАО "ДЕЈТОНСКА"

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

RTV KD - Kozarska Dubica: Banjac: Borićemo se za naša prava u okviru Dejtona

Lider Narodne partije Srpske Darko Banjac rekao je da Republika Srpska ostaje posvećena očuvanju i zaštiti slova Dejtonskog mirovnog sporazuma kao međ...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Vijesti Srpske: U utorak 21.11.2023 u Srpskoj praznik i neradni dan

– Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Alternativna televizija (.rs): Kalinić: BiH je kao tronožac, izmakne li se "srpska nogara", nema zemlje

Sadašnja BiH je kao tronožac i ukoliko se izmakne jedna nogara, u ovom slučaju srpska, nema više zemlje, rekao je bivši predsjednik Narodne skupštine...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

BL Portal: Radmanović ocijenio: Kulminacija kršenja Dejtona

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je Srni da je Dejtonski sporazum tokom 28 godina po...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Kozarski: NERADNI DAN U SRPSKOJ

U Republici Srpskoj danas je, na Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, praznik i neradni dan, saopšteno je iz Ministarstva uprave...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Centralni portal: Ambasada Rusije: Neprihvatljivi napadi na prava entiteta, prije svega Republiku Srpsku

Ambasada Ruske Federacije u BiH saopštila je da su opasni po mir i stabilnost u BiH i regionu zlonamjerni pokušaji zapadne međunarodne zajednice, koja...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

RTV Doboj: Radmanović: Kulminacija kršenja Dejtona

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

ASinfo: Склопљен мир у БиХ: Пуних 28 година од закључивања Дејтонског споразума

БАЊАЛУКА – Данас се навршило 28 година од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

TV K3: Rusija: Neprihvatljivi napadi na prava entiteta, prije svega Republike Srpske

Ambasada Ruske Federacije u BiH saopštila je da su opasni po mir i stabilnost u BiH i regionu zlonamjerni pokušaji zapadne međunarodne zajednice, koja...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Večernje novosti: „ZAMISLITE UŽASA, PODIGNUTI OPTUŽNICU PROTIV PREDSJEDNIKA SRPSKE“ Biljana Plavšić o devastiranju Dejtona i opstanku Srpske i BiH

NEKADAŠNJI predsjednik Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je da Srpska, ali i BiH mogu da opstanu samo na osnovu Dejtonskog mirovnog sporazuma,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Glas Regije: U utorak neradni dan u Srpskoj

Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, pišu...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Večernje novosti: RUSKA AMBASADA ZA OČUVANJE STABILNOSTI: Neprihvatljivi napadi na prava entiteta, prije svega Republike Srpske

AMBASADA Ruske Federacije u BiH saopštila je da su opasni po mir i stabilnost u BiH i regionu zlonamjerni pokušaji zapadne međunarodne zajednice, koja...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

RTV BN: "Уникатно и одговарајуће рјешење за БиХ"

Предсједник Социјалистичке партије Српске /СПС/ Горан Селак изјавио је да Дејтонски споразум представља уникатно и одговарајуће рјешење за компликован...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Novi Glas: Sporazum koji je prekinuo rat: 28 godina od Dejtona

Danas se navršilo 28 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Alternativna televizija: "Логично обиљежавати дан престанка, а не дан почетка рата"

Предсједник Скупштине града Добоја Срећко Рекановић очекује да се дан потписивања Дејтонског мировног споразума - 21. новембар, осим у Републици Српск...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Srna: ДАЧИЋ: БЕОГРАД ОДБАЦУЈЕ НАМЕТАЊЕ РЈЕШЕЊА, ДЕЈТОН САМО У ИЗВОРНОМ ОБЛИКУ

БЕОГРАД, 21. НОВЕМБРА /СРНА/ - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је Срни да је за Србију од изузетног значаја очување Дејтонског мир...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Nezavisne: U utorak neradni dan u Srpskoj

BANJALUKA - Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

RTRS: Bjelica: Branimo "osakaćeni" sporazum i idemo ka nečemu što vodi disoluciji

Srpski narod u bivšoj BiH, a danas Republici Srpskoj nalazi se u raskoraku i nikako da pitanje života i opstanka Srba na ovim prostorima bude shvaćeno...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Nezavisne: Cvijanović: BiH stalno u krizi zbog nasrtaja na Dejtonski sporazum

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da bi bilo dobro da je Dejtonski mirovni sporazum dobio šansu da živi...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 18.11.2023

RTRS: Којић: Српска искључиво за поштовање слова, а не позивање на "дух Дејтона"

Политички представници Републике Српске залажу се искључиво за поштовање слова Дејтонског мировног споразума, за разлику од оних који се позивају на н...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Prijedor danas: U utorak neradni dan u Republici Srpskoj

U Republici Srpskoj sutra je, na 21. novembar, Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, praznik i neradni dan, saopšteno je iz Minis...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Bijeljina (.org): Sutra 28 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Punih 28 godina navršiće se sutra od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 anek...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Argumenti: Plavšić: Nije se smjelo dozvoliti devastiranje Dejtonskog mirovnog sporazuma

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je Srni da Srpska, ali i BiH mogu da opstanu samo na osnovu Dejtonskog mirovnog spora...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

RTRS: Radmanović: Kulminacija kršenja Dejtona

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je da je Dejtonski sporazum tokom 28 godina postoja...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Glas Srpske: U utorak neradni dan u Srpskoj

BANjALUKA - Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Moja Gradiška: Sklopljen mir u BiH: Punih 28 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

BANjALUKA – Danas se navršilo 28 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 1...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Danas: Godišnjica Dejtonskog sporazuma: U RS praznik i neradni dan, u Federaciji BiH običan radni dan

Danas se navršilo 28 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Big portal: U utorak neradni dan u Srpskoj

Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Nezavisne: Plavšić: Nije se smjelo dozvoliti devastiranje Dejtonskog mirovnog sporazuma

Nekadašnja predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je Srni da Srpska, ali i BiH mogu da opstanu samo na osnovu Dejtonskog mirovnog spor...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Srbija danas (.rs): RUSKA AMBASADA BRANI DEJTONSKI SPORAZUM: "Neprihvatljivi napadi na prava Republike Srpske"

Danas se navršilo 28 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Frontal (.rs): ПОТПИСАЋЕМО ГА И ЉЕПШЕГ И СТАРИЈЕГ: ВУЧУРЕВИЋ О ДЕЈТОНУ

"Дејтонски мировни споразум потписан је прије 28 година због мира, али велики моћници имају резервне варијанте, па шаљу некакве високе представнике, е...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Herceg TV: U utorak neradni dan u Srpskoj

Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.11.2023

BHRT: U utorak neradni dan u Republici Srpskoj

U Republici Srpskoj je 21. novembar, Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, praznik i neradni dan, saopšteno je iz Ministarstva up...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Srna: СТЕВАНДИЋ: СРПСКА ТЕЖИ ДА ОСТАНЕ СЛОБОДНА

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

RTRS: Neradni dan u Srpskoj

U Republici Srpskoj danas je, na Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, praznik i neradni dan, saopšteno je iz Ministarstva uprave...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Čitaj filter: Kостовић: Дејтонски споразум обезбиједио међународно признање Српске

Дејтонски споразум обезбиједио је мир и међународно признање Републике Српске, рекао је Срни историчар из Источног Сарајева Александар Kостовић поводо...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

eBrčko: 28. godišnjica Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 28 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Info centar Sokolac: СУТРА НЕРАДНИ ДАН У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ, 21. новембар, нерадни је дан, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Републ...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Tok TV: Sporazum koji je prekinuo rat u BiH: 28 godina od Dejtona

Danas se navršilo 28 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za…

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Trebinje Live: Споразум који је прекинуо рат у БиХ: 28 година од Дејтона

Данас се навршило 28 година од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чим...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Princip news: Cvijanović: BiH je stalno u krizi zbog nasrtaja na Dejtonski sporazum

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da bi bilo dobro da je Dejtonski mirovni sporazum dobio šansu da živi u punom kapacitetu,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Una ba: Dačić o situaciji u BiH: Srbija protiv nametanja rješemnja, Dejton samo u izvornom obliku

On je istakao da će Srbija snažno ostati posvećena razvoju saradnje sa Republikom Srpskom

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Vijesti 365: Mitrović: BiH ruše stranci u OHR-u i Sudu BiH

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović izjavio je danas za Srnu da BiH ruše stranci u OHR-u i Sudu BiH.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Argumenti: Radmanović: Kulminacija kršenja Dejtona

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Central news: Sporazum koji je prekinuo rat u BiH: 28 godina od Dejtona

BANJALUKA – Danas se navršilo 28 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 1...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.11.2023

Padrino: U utorak neradni dan u Srpskoj

U Republici Srpskoj je 21. novembar, Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, praznik i neradni dan, saopšteno je iz Ministarstva up...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

BLink: U UTORAK NERADNI DAN Obilježava se Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH

Dan kada je uspostavljena BiH, sastavljena od entiteta i Brčko Distrikta.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Olovka: U utorak neradni dan u Srpskoj

Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

RTRS: Nović: Dejton se koristi za kažnjavanje

Šef Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović ocijenio je da je Dejtonski mirovni sporazum sada, 28 godina...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Facebook profili i stranice: RTV SREBRENICA

OBAVJEŠTENJE.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Novi Glas: U utorak neradni dan u Srpskoj

Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Dešavanja u Bijeljini: CICKO BJELICA: Branimo „osakaćeni“ Dejtonski sporazum i idemo ka nečemu što vodi disoluciji (foto)

Srpski narod u bivšoj BiH, a danas Republici Srpskoj nalazi se u raskoraku i nikako da pitanje života i opstanka Srba na ovim prostorima bude shvaćeno...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

BLink: BEZ GUŽVI U SAOBRAĆAJU U Srpskoj danas neradni dan, ulice puste

Ovaj dan je, u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, republički praznik.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Glas Srpske: Nović: Dejton se koristi za kažnjavanje

SARAJEVO - Šef Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović ocijenio je za Srnu da je Dejtonski mirovni spora...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Glas Regije (.net): 28 GODINA OD DEJTONA: Sporazum koji je prekinuo rat

Danas se navršilo 28 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Princip news: Neradni dan u Srpskoj

U Republici Srpskoj danas je, na Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, praznik i neradni dan, saopšteno je iz Ministarstva uprave...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Srpska info: U utorak NERADNI DAN: Obilježavanje dana kada je dogovoreno primirje u BiH

Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Srna: СРПСКА БРАНИ ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ ОД УЗУРПАЦИЈА

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Bijeljina (.com): 28 godina od Dejtona

Danas se navršilo 28 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Srna: СРПСКИ ПОВРАТНИЦИ У ФБиХ ГОДИНАМА ТРПЕ НЕПРАВДУ

ДРВАР, 21. НОВЕМБРА /СРНА/ - Начелник општине Дрвар Душица Рунић рекла је Срни да је Дејтонски мировни споразум донио мир и да је народ на томе захвал...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Nezavisne: Neradni dan u Republici Srpskoj

BANJALUKA - Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je danas 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.11.2023

Info Milići: U utorak neradni dan u Srpskoj

BANjALUKA- U Republici Srpskoj je 21. novembar, Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, praznik i neradni dan, saopšteno je iz Mini...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Big portal: Ambasada Rusije: Neprihvatljivi napadi na prava entiteta, prije svega RS

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Semberija: Склопљен мир у БиХ: Пуних 28 година од закључивања Дејтонског споразума

Данас се навршило 28 година од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чим...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Alternativna televizija: Жунић: Опстанак БиХ могућ, само уз поштовање свих елемената споразума

Шеф Клуба СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић поручио је да је основни услов за опстанак БиХ као заједнице коју чине два ентитета...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Glas Srpske: Миличевић: Српска прије 28 година добила међународно признање

БАЊАЛУКА - Предсједник СДС-а Милан Миличевић поручио је да је прошло 28 година од завршетка рата у БиХ, те да је тада међународно признање добила Репу...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 18.11.2023

RTRS: Rajilić: Srpska će nastaviti da postoji uprkos podvalama

Republika Srpska nastaviće da postoji uprkos sankcijama ili bilo kojim podvalama, izjavila je predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Dešavanja u Bijeljini: OSTOJIĆ, BO RS: BiH ima šansu da opstane jedino na principima Dejtonskog sporazuma

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić smatra da BiH ima šanse da opstane jedino na principima izvornog Dejtonskog mirovnog s...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Topportal: Banjac: Borićemo se za naša prava u okviru Dejtona

Lider Narodne partije Srpske Darko Banjac rekao je da Republika Srpska ostaje posvećena očuvanju i zaštiti slova Dejtonskog mirovnog sporazuma kao međ...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Alternativna televizija (.rs): Стевандић: Српска тежи да остане слободна

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић поручио је да је тежња Републике Српске да остане слободна, односно да сама одлучује о...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Glas regije 057: Данас је нерадни дан – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ, 21. новембар, нерадни је дан, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Републ...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

RTRS: Kalinić: BiH je kao tronožac, izmakne li se "srpska nogara", nema zemlje

Sadašnja BiH je kao tronožac i ukoliko se izmakne jedna nogara, u ovom slučaju srpska, nema više zemlje, rekao je bivši predsjednik Narodne skupštine...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Alternativna televizija (.rs): Жупљанин: БиХ једино могућа као "дејтонска"

Предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске /ВРС/ Слободан Жупљанин сматра да је БиХ једино могућа као "дејтонска", а у сваком другом...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

RTRS: Rusija: Neprihvatljivi napadi na prava entiteta, prije svega Republike Srpske

Ambasada Ruske Federacije u BiH saopštila je da su opasni po mir i stabilnost u BiH i regionu zlonamjerni pokušaji zapadne međunarodne zajednice, koja...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Alternativna televizija (.rs): Тадић: Српска брани Дејтонски споразум од узурпација

Република Српска што прије одбрани Дејтонски мировни споразум од покушаја узурпација то ће се прије створити услов за његово пуно поштовање како би се...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Srna: ВУЧЕВИЋ: БЕОГРАД ИНСИСТИРА НА ДОСЉЕДНОМ СПРОВОЂЕЊУ ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМА

БЕОГРАД, 21. НОВЕМБРА /СРНА/ - Министар одбране Србије Милош Вучевић изјавио је да ће Србија наставити да инсистира на досљедном спровођењу Дејтонског...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

IS Radio: Нерадни дан у Српској

У Републици Српској данас је, на Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ, празник и нерадни дан, саопштено је из Министарства управе и...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Alternativna televizija (.rs): Бјелица: Бранимо "осакаћени" споразум и идемо ка нечему што води дисолуцији

Српски народ у бившој БиХ, а данас Републици Српској налази се у раскораку и никако да питање живота и опстанка Срба на овим просторима буде схваћено...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Glas Srpske: Sklopljen mir u BiH: Punih 28 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

BANjALUKA - Danas se navršilo 28 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 1...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Alternativna televizija: Тадић: Српска брани Дејтонски споразум од узурпација

Република Српска што прије одбрани Дејтонски мировни споразум од покушаја узурпација то ће се прије створити услов за његово пуно поштовање како би се...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Srna: СРПСКА ТЕЖИ ДА ОСТАНЕ СЛОБОДНА

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

TV K3: Ostojić: BiH ima šansu da opstane jedino na principima Dejtona

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić smatra da BiH ima šanse da opstane jedino na principima izvornog Dejtonskog mirovnog s...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Banjaluka net: Radmanović: Kulminacija kršenja Dejtona

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je da je Dejtonski sporazum tokom 28 godina postoja...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Alternativna televizija: Дачић: Београд одбацује наметање рјешења, Дејтон само у изворном облику

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је Срни да је за Србију од изузетног значаја очување Дејтонског мировног споразума у пуном и извор...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Info centar Sokolac: У УТОРАК НЕРАДНИ ДАН У СРПСКОЈ

Република Српска - Министарство управе

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Bijeljina (.org): Kalinić: BiH je kao tronožac, izmakne li se "srpska nogara", nema zemlje

Sadašnja BiH je kao tronožac i ukoliko se izmakne jedna nogara, u ovom slučaju srpska, nema više zemlje, rekao je Srni bivši predsjednik Narodne skupš...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Dešavanja u Bijeljini: Sporazum koji je prekinuo rat u BiH: 28 godina od Dejtona

Danas se navršilo 28 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Srna: СРПСКА САМО БРАНИ ОНО ШТО ЈОЈ ПО ДЕЈТОНУ ПРИПАДА

БАЊАЛУКА, 20. НОВЕМБАР /СРНА/ - Члан Главног одбора СНСД-а Денис Шулић рекао је Срни да Република Српска није непријатељ БиХ, већ само брани оно што п...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Srpska info: NERADNI DAN U SRPSKOJ Prije 28 godina u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i OKONČAN RAT

U Republici Srpskoj danas je, na Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, praznik i neradni dan, saopšteno je iz Ministarstva uprave...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Info centar Sokolac: БЈЕЛИЦА: БРАНИМО „ОСАКАЋЕНИ“ СПОРАЗУМ И ИДЕМО КА НЕЧЕМУ ШТО ВОДИ ДИСОЛУЦИЈИ

Српски народ у бившој БиХ, а данас Републици Српској налази се у раскораку и никако да питање живота и опстанка Срба на овим просторима буде схваћено...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

RTRS: Banjac: Borićemo se za naša prava u okviru Dejtona

Lider Narodne partije Srpske Darko Banjac rekao je da Republika Srpska ostaje posvećena očuvanju i zaštiti slova Dejtonskog mirovnog sporazuma kao međ...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

Bijeljina (.com): U utorak 21. novembra neradni dan u Republici Srpskoj

Praznik i neradni dan u Republici Srpskoj je utorak, 21. novembar, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Srpska cafe: Punih 28 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 28 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Višegrad Live: Neradni dan u Srpskoj

U Republici Srpskoj danas je, na Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, praznik i neradni dan, saopšteno je iz Ministarstva uprave...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Otvoreno (.ba): Ćeranić: Dejtonski sporazum – jedini garant opstanka Srba

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.11.2023

Srna: У УТОРАК НЕРАДНИ ДАН У СРПСКОЈ

БАЊАЛУКА, 16. НОВЕМБРА /СРНА/ - У Републици Српској је 21. новембар, Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ, празник и нерадни дан, с...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Radio Osvit: Sutra neradni dan u Srpskoj

U Republici Srpskoj sutra je, na 21. novembar, Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, praznik i neradni dan, saopšteno je iz Minis...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

Srna: ВУЧУРЕВИЋ: СРБИ СЕ МОРАЈУ ОДУПРИЈЕТИ ПОКУШАЈИМА НАГРИЗАЊА ДЕЈТОНА

ТРЕБИЊЕ, 21. НОВЕМБРА /СРНА/ - Почасни предсједник Асоцијације "Ствараоци Републике Српске" Божидар Вучуревић изјавио је Срни да се српски народ мора...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

TV K3: Ostojić: BiH ima šansu da opstane jedino na principima Dejtonskog sporazuma

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić smatra da BiH ima šanse da opstane jedino na principima izvornog Dejtonskog mirovnog s...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

Moj kontakt: Cvijanović: BiH je stalno u krizi zbog nasrtaja na Dejtonski sporazum

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da bi bilo dobro da je Dejtonski mirovni sporazum dobio šansu da živi u punom kapacitetu,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

NES radio: Sutra neradni dan u Srpskoj

U Republici Srpskoj sutra je, na 21. novembar, Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, praznik i neradni dan, saopšteno je iz Minis...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2023

RTRS: Župljanin: BiH jedino moguća kao "dejtonska"

Predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske /VRS/ Slobodan Župljanin smatra da je BiH jedino moguća kao "dejtonska", a u svakom drugom...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2023

BLink: VAŽAN DATUM Punih 28 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma i okončanja rata

Dejtonski sporazum zvanično je potpisan 14. decembra 1995. godine u Jelisejskoj palati u Parizu.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2023

K1 info: DAN KADA JE PRESTAO RAT: Republika Srpska SUTRA OBELEŽAVA 28 godina od uspostavljanja DEJTONSKOG mirovnog SPORAZUMA

Sporazumom je stvorena državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, koji su potpisnici svih aneks

 • Manipulisanje činjenicama