Milorad Dodik-Bijeljinu cu spojit sa Srbijom ona je oduvjek bila Dio Srbije a ne BIH a Banja luka ce biti takodjer velika Srbija (VIDEO)

Izvor/medij: Medion
Ocjena: Klikbejt Lažna vijest
Raskrinkano u: Dnevna doza izmišljenih naslova

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik gostujuću u jednoj srbijanskoj TV emisiji izjavio je da imami koji uče ezan u BiH zapravo “arlauču”. U izjavama kojim dominira govor mržnje poručio je kako Srbima padaju cijene nekretnina zbog džamija koje se nalaze u blizini njihovih kuća.


Dodik je gostujući u emisiji Ćirilica, koju vodi i uređuje Milomir Marić, ponovio kako u Sarajevu ima više džamija nego u Teheranu dodajući kako je riječ o 120 džamija.

“Dvije stambene zgrade i oni ruknu džamiju gdje nikada nije bila prije rata. Ima 800 izgrađenih džamija u FBiH poslije rata. Imate izgrađenu džamiju u blizini banjalučkog aerodroma koja nije postojala prije rata. Došli su stranci u onim uslovima i rekli da se mora izgradit”, rekao je Dodik.

Dodao je da on ne gradi džamije, da nema ništa protiv njih, ali da neće da ga neko tjera i uznemirava.

 

 

“Nemoj mi puštati ozvučenja toga tamo da arlauče jer ja nisam to. Zašto bi to činili i radili”, kazao je Dodik nakon čega je ispričao navodnu priču iz Banja Luke, a koja se odnosi na pokušaj prodaje kuće u blizini džamije.

Kako kaže, jednom Srbinu koji ima luksuznu kuću u blizini džamije, prije izgradnje vjerskog objekta, nudili su milion i po KM za tu nekretninu dok sada ne može da dobije ni 150.

 

“On u pet sati odvrne do daske ono gore da pjeva i tako to. Naravno, svi su istraumirani i ustaju u pet sati. To je najvredniji dio srpskog naroda, a budi ih džamija i oni ustaju u pet sati. Sad je to postalo nemoguće i oni više ne žele u tome da budu. Ne mogu ljudi to da podnesu. Ja mogu da razumijem da to muslimani poštuju i nemam nijedan problem, ali tu živi dva posto muslimana ili manje. Kakva je to potreba”, rekao je Dodik.

Komentar u povodu izjava predsjednika bh. entiteta tražili smo od socijalnog psihologa i publiciste Srđana Puhala koji nam je kazao da učenje ezana ne prelazi zakonski dozvoljenu granicu.

 

“O tome se itekako vodi računa, mislim čak više od Islamske zajednice BiH nego od Srba. Ja živim u Banjoj Luci i šta mi ima smetati ezan? Taj govor je govor nekoga ko se prije 30 godina deklarisao kao Jugoslaven i komunista, odnosno neko ko je ignorisao i vjeruj i vjerske objekte, ali mu nije smetalo”, kazao je Puhalo.

Članak indeksiran 28. 08. 2018 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me