Raskrinkavanje.ba

Medion → Milorad Dodik-Iduce svjetsko prvenstvo Drzava Republika Srpska ce zaigrati ja vam obecavam svima zato sto je RS Drzava samo sto…

23.06.2018
Tekst članka

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je danas nadu da će RS dobiti reprezentaciju sa kojom će da učestvuje na različitim sportskim takmičenjima.

 

Dodik je rekao da vjeruje da će vrijeme koje dolazi biti u korist ostvarivanju takve želje fudbalskih, ali i ostalih sportskih radnika.

“To ne bi trebalo da bude na uštrb bilo koga. To je pitanje naše organizacije, ljubavi i htijenja”, rekao je Dodik, obraćajući se na manifestaciji “Dani fudbala” u

Banjaluci na kojoj je uručio zlatnu povelju “Miljan Miljanić” fudbalskoj legendi Iliji Petkoviću.

 

 

Dodik je rekao da bi RS reprezentaciju već imala da je BiH normalna zemlja, te ohrabrio radnike u sportskim savezima i nadležnim ministarstvima da za tako

nešto ne propuste priliku koja će se u budućnosti sigurno pojaviti.

Napominjući da građani RS navijaju za sportske reprezentacije Srbije, on je izrazio uvjerenje da će mnogi mladi sportisti, koji se afirmišu kroz sportske klubove u

Republici Srpskoj, pronijeti slavu Republike Srpske i biti dio reprezentacija Srbije.

 

Predsjednik RS je Fudbalskom savezu Republike Srpske poželio uspjeh u radu, te podsjetio da je ovaj savez opstao u teškim vremenima “kada je sve drugo bilo veća igra od fudbala”.

 

“Ostati dostojan fudbalu, sprovoditi takmičenja u teškim uslovima odbrambeno-otadžbinskog rata i nakon rata samo govori da je fudbal, prije svega, ljubav.

Ako nemate ljubavi i niste u tome iz ljubavi, onda nema ni sporta ni uspjeha”, poručio je Dodik.

On je naglasio da institucije RS podržavaju sportske organizacije, pa tako i Fudbalski savez kao najmasovniju sportsku organizaciju.

 

“Sport je plemenit, okuplja i usmjerava. U današnje vrijeme, kada su igrališta opustila zato što su društvene mreže preuzele primat među djecom i omladinom još više do značaja dolaze klubovi i organizacije koje afirmišu sport kao način druženja, kolektivnog okupljanja i, naravno, patriotizma”, rekao je Dodik.

On je zaključio da u fudbalu, kao kolektivnom sportu, bez tima nema pobjede, kao što je i u politici.

Članak indeksiran 25.06.2018. Zadnji put osvježen 25.06.2018.

Ocijenjeno u analizi