Milorad Dodik poziva na rat i to treba javno reći, a jedno treba da upamti za sva vremena!

Izvor/medij: Cazin net
Ocjena: Greška Ispravljeno
Raskrinkano u: Bećirović u parlamentu nije “ponovo” govorio o Dodiku

-

Nema, niti može biti mirnog razdruživanja, nije moglo devedesetih, neće moći nikada. Milorad Dodik treba to da upamti za sva vremena, poručio je Denis Bećirović, delegat Socijaldemokratske partije u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

asd

Denis Bećirović, delegat Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, na današnjem zasjedanju ponovo je problematizirao rad predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika. On kaže kako Dodik javno poručuje kako ima koncept razbijanja države Bosne i Hercegovine te smatra da je vrijeme da mu se odgovori na te antiustavne i antidejtonske poruke, ne na nekom sporednom mjestu, već baš u državnom parlamentu.

-Razdruživanje koje koristi Dodik je jedan obični separatistički euufemizam. Nema nikakvog razdruživanja u BiH, riječ razdruživanje je zamjena za rat. Dodik poziva na rat i to treba javno reći, kazao je Bećirović na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

On kaže kako nema niti može biti mirnog razdruživanja, nije moglo devedesetih, neće moći nikada.

-Milorad Dodik treba to da upamti za sva vremena, poručio je Bećirović i dodao da Dodik treba znati da će onda on biti odgovoran za unilateralno rušenje Dejtonskog sporazuma i ustava BiH.

-Tužilaštvo i sud moraju raditi svoj posao te su organi dužni, ako Dodik krene u 'razdruživanje', uhapsiti odmah i njega i sve saučesnike, kazao je Bećirović.

Izvor:  

oslobodjenje.ba

Članak indeksiran 28. 04. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me