Raskrinkavanje.ba

RTV Pančevo → Milovi fašisti dozvolili ulaz u Crnu Goru svima osim za Srbe iz Srbije i Republike Srpske!

25.05.2020
Tekst članka

Vlast Mila Đukanovića donela je odluku da otvori granice za sve, osim za Srbe iz Srbije i Republike Srpske

Zarad mržnje prema Srbima, Milo je spreman da upropasti čak i letnju sezonu u svojoj zemlji. Ekonomija i turisti mu nisu važni, bitna je samo netrpeljivost prema našem narodu.

Crnogorski premijer Duško Marković saopštio je danas da će Crna Gora, u skladu sa odgovarajućom procenom u vehzi sa epidemijom korona virusa, u prvim danima juna otvoriti granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje.

Marković je na pres konferenciji u Podgorici rekao da će kriterijum biti najmanje 25 obolelih na 100.000 stanovnika, prenosi RTCG.

On je najavio da će Crna Gora 1. juna otvoriti granice sa Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Nemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom, Albanijom i Grčkom.

– Granice ćemo otvarati prema zemljama koje imaju sličan epidemiološki status. Nećemo tražiti posebna testiranja, svi će dobiti jasna upustva šta ih očekuje u zemlji i koje propise moraju poštovati – rekao je premijer Crne Gore.

Marković je istakao da je Crna Gora dobila bitku sa korona virusom i postala prva „korona fri“ država u Evropi.

Plan je da se od naredne sedmice otvore vrtići i bioskopi, a da početkom juna budu dozvoljena javna okupljanja do određenog broja ljudi.

Članak indeksiran 27.05.2020. Zadnji put osvježen 28.05.2020.

Ocijenjeno u analizi