Ministar financija Nigera prikazan kako plače na TV-u nakon što su mu pučisti dali 48 sati da odgovora za sav ukradeni novac ili će se suočiti sa strijeljanjem

Izvor/medij: SOTT
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Viralni snimak ne prikazuje ministra finansija Nigera kako plače na TV-u nakon puča

-

Ministar financija u Republici Niger plakao je nakon što su mu vođe državnog udara dali 48 sati da odgovara za sav novac ukraden od naroda ili će se suočiti sa smrću strijeljanjem.

Prema informacijama, ime ministra financija u Nigeru nije utvrđeno.


Komentar: Prema web stranici Svjetske banke, kao i drugim izvorima, ministar financija Nigera je Ahmat Jidoud, također se navodi kako je on bio ekonomist u MMF-u:

Ahmat Jidoud


Predsjednik Bazoum bio je prvi izabrani vođa u Nigeru od neovisnosti 1960. Sada su njegovi tamničari suspendirali ustav zemlje i postavili generala Abdourahmanea Tchianija za šefa države.

Niger je ključni dio afričke regije poznate kao Sahel - kopneni pojas koji se proteže od Atlantskog oceana do Crvenog mora. Područje muče džihadisti i opsjedaju vojni režimi.
 


Komentar: Džihadisti koji imaju značajnu podršku Zapada.
 


Zapadne nacije gledale su na Niger kao na bedem protiv daljnjih nereda i širenja ruskog utjecaja u regiji. No pokazalo se da je to kratko trajalo.

Olaudah Equiano®

 

@RealOlaudah

·

Follow

Minister of finance in Niger Republic given 48hrs by the coup plotters to account for the stolen money of Niger people or face execution by firing squad. We're back to square one!

Watch on Twitter

8:36 PM · Jul 28, 2023

 

5.8K

 

Reply

Copy link

Read 1.3K replies


Komentar: Imajte na umu da je MMF ozloglašen zbog svoje uloge u ekonomskom terorizmu protiv zemalja u razvoju, a posebno protiv onih nacija koje Zapad želi imati kao vazale:John Perkins: Ispovijest ekonomskog ubojice otkriva svijet kojeg vlada SAD-a poriče

Pogledajte također: Nigerski vojnici objavljuju državni udar na nacionalnoj TV, američki ministar Blinken izražava potporu zarobljenom predsjedniku Bazoumu
 

Članak indeksiran 03. 08. 2023 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me