Ministar zdravstva: Zatvaranje kafića i restorana! Ponovo policijski čas

Izvor/medij: Zabava 24H
Ocjena: Klikbejt Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Dezinformacije o restriktivnim mjerama kao uža specijalnost portala Zabava 24h (1)

Kako saznajemo u našoj zemlji broj zaraženih od koronavirusa iz dana u dan je sve veći. Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata je prijavljeno 2896 uzoraka, od kojih je 1219 pozitivno na SARS-CoV-2.

Da je situacija vrlo ozbiljan potvrdio nam je i federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić koji je za Oslobođenje kazao da nam ne slijedi lijep scenario.

– Građani moraju da shvate da je situacija vrlo ozbiljna. Uporno ponavljamo da se ne smiju organizirati skupovi, da se mora držati distanca. Međutim, bojim se da građani uopšte ne shvataju ozbiljnost situacije i da se ne pridržavaju mjera. Iz tog razloga broj zaraženih koronavirus je sve veći, istakao je Mandić za naš portal.

Dakle kako kaže prema svemu sudeći u narednom periodu možemo očekivati lockdown.

– Slijedi nam policijski sat, zaključavanje svih kafića i restorana ukoliko se ovako nastavimo ponašati. Samo zamislite da jedan dan imamo više od hiljadu oboljelih, kazao je Mandić.

S druge strane infektolog Ednan Drljević i doktor Dragan Stevanović su danas pozvali ministra Mandića da izađe na teren i vidi situaciju. Mandić je na ove prozivke oštro odgovorio.

 

Članak indeksiran 11. 12. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me