Raskrinkavanje.ba

HBZ vijesti → Mlada Splićanka (34) preminula nakon booster doze

17.01.2022
Tekst članka

Na društvenim mrežama pojavila se vijest kako je mlada medicinska djelatnica iz Splita, Tina Pocrnja završila na respiratoru s ugrušcima u mozgu nakon što je kao djelatnica Kliničkog bolničkog centra Split primila booster dozu cjepiva protiv Covid-a-19. Nažalost, Tina nije izdržala i preminula je od posljedica, a to su objavili i u Župi svetog Križa Veli Varoš iz Splita.

U svojoj Facebook objavi iz župe su bili morbidno ironični na vijesti o Tininoj smrti tvrdeći kako je ugruške na mozgu dobila jer je učinila “malu gestu ljubavi” aludirajući na crkvene dužnosnike koji su vjernike na cijepljenje pozivali tim argumentom.

Posljednji ispraćaj Tine Pocrnje bit će danas u 14.30 sati na groblju sv. Petra u Novim Selima, a ispraćaj s Lovrinca također danas u 13 sati.

Tina Pocrnja, bacc.med. techn. završila je Stručni studij sestrinstva na Sveučilištu u Splitu pri Medicinskom fakultetu te stekla zvanje stručnog prvostupnika sestrinstva (baccalaureus).

U Kliničkom bolničkom centru Split Tina je zaposlena od 2008. godine na Klinici za psihijatriju, a surađuje i s Poliklinikom Uglešić. Stekla je širinu stručnog znanja, razvila je svoje komunikacijske vještine, kao i vještine savjetovanja i vođenja. Educirana je za korištenje sustava Transkranijske magnetske stimulacije i provođenje terapije neurofeedbackom.

Članak indeksiran 04.02.2022. Zadnji put osvježen 04.02.2022.

Ocijenjeno u analizi