Mladenka Divčić iz Istočnog Sarajeva, bila je žrtva crne magije: Hidajeta iz Mramora mi je dala neke papirčine za 200 maraka i rekla da mi ne može pomoći, a Kada mi je vratila muža, zdravlje…

Izvor/medij: Aura
Ocjena: Prikriveno oglašavanje
Raskrinkano u:  “Žena tri u jedan - Vidi, pomaže, štiti”: Prikriveno oglašavanje “magijskih usluga” na portalu “Aura”

Bili su to jezivi snovi, košmari. Prvi san se desio odmah istog dana nakon posjete Kadi. Ona nije nikakva gatara. Otvoreno je sa mnom razgovarala, rekla mi istinu i da mi može pomoći. Nakon odlaska od nje, lebdila sam na krilima sreće. Naveče je uslijedio san, prvi u nizu. Bilo je to u novembru prošle godine, a liječenje je trajalo sve do neki dan, pa i ti snovi. Eto, koliko smo mi neprijatelja imali – pripovijeda nam uzbuđena Mladenka.

– Kada poslije 42 godine svog života saznate neke stvari…teško je vjerujte. Nije mi lako da vam ispričam, objasnim, a ni meni samoj neke stvari još nisu jasne. Cijeli mi je svijet poljuljan. Tek sad vidim i znam šta su moji bližnji, rodbina i komšije, radili proteklih godina. Živjela sam u jednom sasvim drugom svijetu, radila stvari koje nisam željela…- ovako je započela svoju ispovijest za Auru Mladenka Divčić, 42-godišnja trgovkinja iz Istočnog Sarajeva.

 

Zbog tuđe zlobe, ljubomore, zavisti..Mladenka je ostala bez zdravlja, muža, normalnog života…

– Zbog čega su me pojedini mrzili, nikad mi neće biti jasno. Ništa nisam uradila da im se zamjerim, gledala sma svoja posla, radila i živjela normalno. Valjda i mje to i smetalo – priča Mladenka.

Da joj se crna magija petlja u život, posumnjala je tek nekad prošle godine kada je čudne stvari počela nalaziti u kući, na ulaznim vratima, pred kućom.

Ne znam što su me mrzili

– Ne volim ni da se sjećam, fuj. Kosa i druge stvari. Baš je tada došlo i do raspada braka. Muž je ostavio mene i 15-godišnju kćerku. Prethodile su tome nenormalne situacije. Doslovno se nije moglo živjeti. Da smo bili nešto aman bogati i da smo luksuzno živjeli pa da nam zavide i mrze nas – i razumila bih.

– Takođe, da je riječ bila o različitim vjeroispovijestima – mogla bih razumjeti da nas neko zbog toga mrzi i želi da se razvedemo. Ali ne, mi smo samo živjeli, radili i voljeli se ali, i to je mnogima smetalo – priča Mladenka koja je u procesu izlječenja koji sprovodi na tretmanima iscjeliteljke Mukadese Kade Radetinac, sve sanjala.

– Bili su to jezivi snovi, košmari. Prvi san se desio odmah istog dana nakon posjete Kadi. Ona nije nikakva gatara. Otvoreno je sa mnom razgovarala, rekla mi istinu i da mi može pomoći. Nakon odlaska od nje, lebdila sam na krilima sreće. Naveče je uslijedio san, prvi u nizu. Bilo je to u novembru prošle godine, a liječenje je trajalo sve do neki dan, pa i ti snovi. Eto, koliko smo mi neprijatelja imali – pripovijeda nam uzbuđena Mladenka.

Uzbuđena je jer je došlo i do pomirenja sa mužem. Ozdravila je, nema više priviđanja, košmare….

Bog će im suditi

– Meni su o glavi radili i roditelji, rođena sestra…nema ko nije. Sad više nemam nikakvog osjećaja za te osobe. Bog će im suditi. Ja sam recim obila kod Hidajete iscjeliteljke u Mramoru. Uzela mi je 200 maraka i rekla da mi ne može pomoći, toliko sam težak slučaj bila. Kada mi je uspjela pomoći. Za nju nisam bila nerješiv slučaj. Sve sam je slušala pila njenu naučenu vodu, oboružala se njenim hamajlijama. Bacila sam one Hidajetine papirčine od kojih nije bilo fajde. Sad Kadi palim svijeće za dug život i zdravlje, jer zaista nemam riječi da opišem koliko mi je ta žena valjala – puna je oduševljena Mladenka.

Vraćajući se u prošlost, prisjeća se kako nije imala volje za život. Danas se raduje svemu.

– Osjećala sam se jako loše. Nisam imala volje za život. U prsima sam imala tegobe. Zdravlje mi je bilo narušeno. Naglo sam smršala. Odmah poslije prve terapije koju mi je dala gospođa Kada, osjećala sam se bolje. Slušala sam njene savjete i pridržavala se njenih upustava. Žao mi je što prije nisam došla do Kade pa da ne živim život koji mi nije bio suđen, a za koji su se pobrinuili moji “bližnji”. Tražila sam pomoć i obraćala se mnogima ali bezuspješno. Osjećala sam se sve lošije. Kada me je izbavila iz pakla…

Kontakt Kade Radetinac: 062/904-793

Članak indeksiran 15. 08. 2019 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me