Raskrinkavanje.ba

Balkan-list → MLADIĆ SRUŠIO KRST IZNAD SARAJEVA: Srusit cu i u RS srbi mi prete smrću, ali ja imam pištolj i braniću se (VIDEO)

08.08.2018
Tekst članka

Posle rušenja krsta na Zlatištu, Mirza Hatić ponosno priča o svom delu vandalizma i ističe svoju islamsku veru, kao i svoju hrabrost u slučaju suočavanja sa neistomišljenicima Mirza Hatic, pretnje, pistolj Prvi u Svemu Mirza Hatić (27) koji je osumnjičen za organizaciju grupe mladića sa ciljem da se obori krst na Zlatištu, i sam je priznao krivicu za ovo krivično delo. Simbol krsta podignut je u znak sećanja na 6.500 hiljada ubijenih Srba u ratu u Sarajevu.

Na snimku koji je objavljen na Jutjubu, prikazan je Hatić koji je detaljno objasnio svoj plan, kao i tok događaja koji je usledio. On je objasnio na koji način je sa četvoricom drugova rušio krst u Sarajevu, iskoristivši trenutak kada policija nije obezbeđivala ovaj simbol podsećanja na srpske žrtve. To je moja vera. Ja verujem u dragog Alaha, verujem u Boga. Moja vera je islam. I to ne treba tu da stoji – rekao je on pokazajući na mesto gde je stajao krst i na džamiju koja se nalazi u blizini.

On osuđuje ljude koji prisvajaju njegov “uspeh”, i ističe da pravi rušitelji treba da nose trenerku i potreban alat za takvu akciju. Prete mi sa svih strana. Prete mi neki seljaci da će da me ubiju. Ko će da me ubije? Evo, imam pištolj i ja ću se braniti. A imaju ih i moji prijatelji – dodao je Hatić da će i posle 4-5 meseci u zatvoru, opet nabaviti oružje.

Članak indeksiran 09.08.2018. Zadnji put osvježen 09.08.2018.

Ocijenjeno u analizi