Mogu li pasti ispod ovoga: Crna Gora otvara svoje granice 1. lipnja, ali NE ZA SRBE!

Izvor/medij: Srbin
Ocjena: Klikbejt Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Crna Gora nije “otvorila granice svima osim Srbima i Srbiji”

"Pobijedili smo u borbi s zlokobnim virusom i Crna Gora je postala prva zemlja" bez krune "u Europi", rekao je premijer Duško Marković.

 

 

"Pobijedili smo u borbi sa zlim virusom i Crna Gora je postala prva zemlja" slobodna od krune "u Europi", rekao je premijer Duško Marković na konferenciji za novinare i rekao da je to rezultat na koji moramo biti ponosni.

Foto: Depozitne fotografije / Mehanika

"Od sljedećeg tjedna planiramo otvoriti vrtiće i igraonice, a početkom lipnja kako bismo omogućili javna okupljanja do određenog broja ljudi. U prvim danima lipnja otvorit će se granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterije Instituta za javno zdravstvo, a to su Hrvatska, Slovenija, Albanija, Austrija, Njemačka, Poljska, Češka, Mađarska, Grčka. Za nas se rad nije zaustavio, moramo spriječiti ulazak virusa i njegovo širenje. Mjere bi, kako je Zavod najavio, trebale stupiti na snagu 1. lipnja, a to znači da ćemo dopustiti javna okupljanja do jednog broja. Mi već ulazimo u proces uvođenja javnih skupova s ​​određenim mjerama, rekao je Marković, dodavši da će organizaciju litija napustiti još neko vrijeme.

 

 

Kao što se vidi, Srbija nije na popisu zemalja zbog kojih će moći slobodno ući u Crnu Goru, razlog za to je, kako je rečeno, jer smo, navodno, još uvijek "pod maskama".

„Bez obzira na dogovore s vjerskim zajednicama, skupovi su se nedavno održali u Nikšiću, Berane. 21. svibnja imali smo sporadična okupljanja mladih, na otvorenom, koja, prema našem mišljenju, nisu predstavljala epidemiološki rizik. "

 

Izvor: večernje vijesti

Članak indeksiran 27. 05. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me