Moguć je nuklearni rat! Samo u prvih nekoliko sati umre 91,5 milijuna ljudi. "Mislio sam, 'Putin to nikada ne bi učinio'. I onda učini baš to!"

Izvor/medij: Startnews.hr
Ocjena: Klikbejt Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Nuklearni rat u službi klikova i širenja straha

-

"Zapadne zemlje ne poduzimaju samo neprijateljske mjere protiv naše zemlje na gospodarskom planu, najviši predstavnici vodećih članica NATO-a daju agresivne izjave o našoj zemlji", rekao je Vladimir Putin. Koliko je to ozbiljno s njegovim prijetnjama i zastrašivanjem... preispituje se cijeli svijet.

Dopisnik BBC-ja iz Moskve Steve Rosenberg, kao odgovor na Putinovu nedjeljnu nuklearnu prijetnju upozorio je da ruskom vođi ništa nije strano.

- Sve to nije nimalo lako i jednostavno, kaže dopisnik BBC-ja iz Moskve Steve Rosenberg, kao odgovor na Putinovo nedjeljno nuklearno pooštravanje. članak je započeo osobnim priznanjem:

“Koliko sam puta pomislio: 'Putin to nikada ne bi učinio'. Onda je napravio upravo to. Mislio sam da Putin nikada neće pripojiti Krim Rusiji. Pa je tako. Mislio sam da nikad neću započeti rat u Donbasu. Pa, ona je. I mislio sam da nikada neću pokrenuti potpunu invaziju na Ukrajinu. Pa, ona je. Odlučio sam da se izraz 'nikad ne bi' ne odnosi na Vladimira Putina.”

Stručnjaci s američkog Sveučilišta Princeton proveli su 2019. godine simulaciju nuklearnog sukoba koji počinje jednom ruskom nuklearnom raketom i brzo eskalira recipročnim napadima na vojne baze, a potom i na veće gradove. Samo u prvih nekoliko sati umre 91,5 milijuna ljudi.

 

Članak indeksiran 01. 06. 2022 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me