Mohamed najpopularnije ime u Berlinu

Izvor/medij: Aktuelno.me
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Dezinformacija
Raskrinkano u: Muhamed nije najpopularnije ime u Berlinu

Više od milion migranata s Bliskog Istoka i iz Sjeverne Afrike ušlo u Nemačku otkako je Angela Merkel otvorila vrata zemlje 2015. godine

Mohamed je bilo najpopularnije ime za novorođene dječake u Berlinu prošle godine, javlja Daily Mail pozivajući se na njemački Bild.

Ilustracija: Profimedia

Udruženje za njemački jezik otkrilo je da se ime Mohamed nalazi među deset najpopularnijih imena u čak šest njemačkih saveznih pokrajina.

Pored popularnosti u Berlinu, ovo ime arapskog porijekla našlo se na vrhu liste i u Hamburgu, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Sarlandu i Hesenu. Kada je riječ o Njemačkoj u cjelini, ime Mohamed našlo se na 24. poziciji.

Naime, Mohamed je ime koje je u Berlinu skočilo sa šestog na prvo mjesto kao najpopularnije ime za dječake, te se smjestilo ispred Luja i Emila, a upravna direktorica prethodno spomenutog udruženja Andrea Evels je ranije rekla da se porast popularnosti ovog imena može povezati s talasom imigracije.

Evels je prošle godine takođe rekla da bi ovo ime moglo ući u top deset najpopularnijih imena za bebe u zemlji do 2021. ili 2022. godine.

Više od milion migranata s Bliskog Istoka i iz Sjeverne Afrike ušlo u Nemačku otkako je Angela Merkel otvorila vrata zemlje 2015. godine.

Članak indeksiran 06. 05. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me