Mohamed najpopularnije ime u Berlinu

Izvor/medij: Nedeljnik
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Demantirano Dezinformacija
Raskrinkano u: Muhamed nije najpopularnije ime u Berlinu

Mohamed je bilo najpopularnije ime za novorođene dečake u Berlinu prošle godine, javlja Daily Mail pozivajući se na nemački Bild.

Kako prenosi RTCG, Udruženje za nemački jezik otkrilo je da se ime Mohamed nalazi među deset najpopularnijih imena u čak šest nemačkih saveznih pokrajina.

Pored popularnosti u Berlinu, ovo ime arapskog porijekla našlo se na vrhu liste i u Hamburgu, Severnoj Rajni-Vestfaliji, Sarlandu i Hesenu. Kada je reč o Nemačkoj u celini, ime Mohamed našlo se na 24. poziciji.

Naime, Mohamed je ime koje je u Berlinu skočilo sa šestog na prvo mesto kao najpopularnije ime za dečake, te se smestilo ispred Luja i Emila, a upravna direktorica prethodno spomenutog udruženja Andrea Evels je ranije rekla da se porast popularnosti ovog imena može povezati s talasom imigracije.

Evels je prošle godine takođe rekla da bi ovo ime moglo ući u top deset najpopularnijih imena za bebe u zemlji do 2021. ili 2022. godine.

Više od milion migranata s Bliskog Istoka i iz Severne Afrike ušlo u Nemačku otkako je Angela Merkel otvorila vrata zemlje 2015. godine.

Članak indeksiran 06. 05. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me