MONSTRUM KORONA JE ROĐEN KADA JE NEKO PRAVIO VAKCINU PROTIV SIDE! Francuski nobelovac tvrdi da zna kako je virus izazvao pandemiju, ali i šta će se sledeće desiti!

Izvor/medij: Informer
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Francuski nobelovac griješi: Nema naučnih istraživanja koja dokazuju da je SARS-CoV-2 stvoren u laboratoriji

Kovid 19 je delo ljudskih ruku! Ovu šokantnu tvrdnju nije izrekao bilo ko, već poznati francuski naučnik i dobitnik Nobelove nagrade za medicinu Lik Montanje, koji se proslavio pronalaženjem virusa side. Montanje ističe da zna šta govori i obrazlaže svoj stav koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Sve je krenulo od poznatog virusa kod slepih miševa, na kome se intervenisalo da bi se "humanizovao". U tom trenutku se verovatno dogodila ili greška ili je sve procurilo iz laboratorije. Dobili su nešto što je suprotno od onoga šta su tražili - ističe Montanje u razgovoru za naš list.

A šta su tražili?

- To ne znam. Možda vakcinu. Ne protiv korone, već protiv side.

Kako su to uradili?

- Ubacili su kratke sekvence virusa side u virus korone, veličine 20 nukleotida, osnovnih jedinica genetske građe. Čuo sam kritike onih koji misle da je to premalo da bi se unele nove informacije u protein. Ali, ovi mali fragmenti sa sobom nose genetske formacije koje mogu da izmene ponašanje proteina i da modifikuju sastav spoljnog omotača virusa da bi ga učinile sposobnim da inficira ljudske ćelije.

Kad kažete "oni", na koga tačno mislite?

- Ni na koga precizno. Ekipa iz Vuhana, na primer, odavno radi na tom problemu i imaju svakako veliko poznavanje virusa korona. Ali, to ne znači da su to obavezno oni učinili. Mogao je to da uradi i neko drugi. Kinezi na isti način optužuju Amerikance, kao što ovi optužuju njih. Uostalom, poznato je da je postojala veoma značajna kinesko-američka saradnja i da je američki Institut za zdravlje dao kredit laboratoriji u Vuhanu u visini od 3,7 miliona dolara. To potvrđuje da je postojala tesna ekonomska i naučna saradnja. Amerikanci bi trebalo da su u toku šta se događalo. Ali, nisam istražitelj. Nikoga ne optužujem. Želim samo da iznesem činjenice i objasnim ovaj izuzetan fenomen.

NEMOJTE DA NAS LAŽETE, KOLIKO JE STVARNO UMRLO? Šok u italijanskom parlamentu, ovo je stvaran broj žrtava korone

Tanjug

Korona nije nova sida


Ako u virusu korone ima elemenata side, znači li to da bi mogao da bude seksualno prenosiv?

- Ne. Ovi fragmenti za to nisu bitni. Ne menjaju značajno ponašanje virusa. To u suštini ostaje virus korona. Reč je o virusu korona s elementima HIV, ali to nije novi HIV ili mešavina u jednakim delovima.

Šta bismo iz svega ovoga mogli da izvučemo kao pouku?

- Nije normalno da se ovakva epidemija događa u 21. veku. Treba izbeći da se u budućnosti ponove slične greške. Svaki istraživač i vlasti moraju da imaju određenu etiku i da ne prave ovakve "monstrume". Jer, danas smo u mogućnosti da ih proizvedemo, razvojem genetike i molekularne biologije.

 Neke vaše kolege nastoje da minimizuju vaš rad i ističu da su dokazali da je ovaj virus prirodnog porekla. Kažu da je govoriti o elementima side u virusu korona isto kao kad bi se reklo da je jedna knjiga plagijat jer se u njoj četiri puta pojavljuje reč "šešir" koja se nalazi u nekoj drugoj knjizi?

- Oni koji me kritikuju igraju se značenjem reči "prirodan". Istina je da je ovaj virus prirodan u početku, jer virus korona postoji u prirodi, kod slepih miševa, i to, uostalom, ne oko Vuhana, već mnogo dalje, u drugoj kineskoj provinciji Junan. U virusu slepog miša je pronađen "model" na osnovu kog se kasnije radilo i modifikovan je da bi se prilagodio čoveku. Ono što je sada zanimljivo saznati jeste kakva je budućnost ovog virusa "himere".

Printscreen You Tube

I, kakva je budućnost?


- Priroda vraća stvari u svoje ruke! Sa kolegama trenutno istražujem veoma začuđujuću pojavu u SAD gde ima milion zaraženih, i gde se virus veoma brzo menja, naročito onaj njegov deo za koji verujem da ga je dodao čovek. Taj deo vrši mnogo mutacija i u toku je nestajanja. To praktično znači da će ovaj virus da se samouništi.

Za koliko vremena?

- Treba najpre da se dosta raširi među populacijom, da bi mutirao i promenio se. Paradoksalno zvuči, ali potrebno je da epidemija najpre dobije na razmerama, da bi nestala.

Hoćemo li živeti normalno ovog leta?

- Nadam se! Mislim da je to moguće. U svakom slučaju, ne možemo toliko dugo ekonomski da budemo zatvoreni. U maju ima mnogo praznika u Francuskoj, navikli smo da se više odmaramo tog meseca, ali ne bi trebalo da sve ovo traje duže od maja. Virus je došao brzo i moguće je da će isto tako brzo otići.

Šta biste rekli kritičarima koji ne veruju u vaše metode u poslednje vreme. Jeste li sigurni u to što govorite?

- Apsolutno! Ništa nisam izjavljivao sve dok nisam bio siguran u to. Uostalom, nisam sam. Okružen sam saradnicima koji učestvuju u istraživanju. Sve ovo što sam vam rekao objavićemo i u naučnim časopisima. Možda ćemo i terapijski da pomognemo, što je sada glavni problem.

Šta mislite o leku profesora Raulta?

- To je važan tretman. Spasava živote. Ali, hlorokin treba dati na početku infekcije, a ne na kraju. Na kraju nema efekta, jer u telu više nema virusa. Svi lekari moraju da budu u situaciji da mogu da ga prepišu. Ovaj lek se daje odavno, veoma je poznat, zna se za njegove neželjene efekte koji nisu značajni, i generalno se dobro podnosi.

 


Srbija je odabrala hlorokin, nabavila je sirovine i u rekordnom roku je napravila lek...

- Dobro ste to uradili. Napravili ste pravi izbor.

Kako objašnjavate veliku razliku u rasprostranjenosti epidemije između država?

- Zaista, primećuje se mnogo razlike, od zemlje do zemlje. Na to utiče dosta faktora. Način života, geografija, ponašanje populacije, preduzete mere. Vidim da u Srbiji nema mnogo slučajeva. Drago mi je zbog vas.

Hoće li uskoro i vakcina?

- Biće dobro ako je bude bilo. Ali, mora da bude dobro testirana. Zasad je nemamo. Možda će je pronaći, ali ima mnogo prepreka koje do tada treba da se pređu.

Printscreen You Tube

Mislite li da bi, na kraju, sve ovo mogla da bude i nečija zavera?

- Ne verujem u teorije zavere. Samo gledam činjenice. Jeste zavera, ali u generalnom smislu, u vidu dominacije određenih izuzetno jakih ekonomskih entiteta, ne samo na celu svetsku ekonomiju, već i na zdravlje. I to ne prihvatam. Lekar sam, položio sam Hipokratovu zakletvu. Zdravlje je od suštinske važnosti za ljudski rod.

 Mislite li da postoje interesi farmaceutske industrije koji su se u sve ovo umešali?

- Nisam protiv farmaceuta, ali mislim da se povode interesima na kratke staze, što nije u skladu s interesom javnog zdravlja. S nestrljenjem očekujem "revoluciju" u kojoj će zdravlje da postane važnije od ekonomije. Kao nobelovac, pokušavam da učinim da se moj glas čuje, jer mislim da postoji loš razvoj u određenim krugovima koji previše zavise od ekonomije i koji su zapostavili medicinu.

Voleo bih da se sretnem sa Đokovićem

Imate velikog tenisera. Mislim da je Novak Đoković blizak mojim idejama zdravog života. Zalažem se za otvorenu medicinu, koja uključuje zapadnu medicinu, ali i istočnu, indijsku, kinesku... Lepo bi bilo da se sretnemo. Ali, znam da mnogo putuje, kao i ja, uostalom. U svakom slučaju, bilo bi mi drago da uspostavimo kontakt. Koristim, zato, ovu priliku da mu uputim javni poziv.

SVE O KORONAVIRUSU MOŽETE DA PROČITATE OVDE.

BONUS VIDEO:

 

Članak indeksiran 01. 05. 2020 Zadnji put osvježen prije 4 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me