Muftija Zukorlić: Treba ispitati i zločine Nasera Orića

Izvor/medij: Depo
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Izmišljene izjave Muamera Zukorlića: Reciklaža lažne vijesti stare pet godina

Muftija Zukorlić kaže da sve što će doprinijeti relaksaciji odnosa, koji su ušli u stanje napetosti nakon događaja u Potočarima treba podržati

Muftija sandžački Muamer Zukorlić kaže da ne žali što rezolucija o Srebrenici nije usvojena u UN, što pravda višom politikom, insistira da je genocida bilo i traži srpsko priznanje, ali i da je potrebno ispitati i zločine koje je počinio ratni komandant Srebrenice Naser Orić.

 

Muftija Zukorlić kaže da sve što će doprinijeti relaksaciji odnosa, koji su ušli u stanje napetosti nakon događaja u Potočarima treba podržati. On u tom pogledu, posjetu predsjedništva BiH i doček premijera Vučića smatra pozitivnim iskorakom.

 

Poslije Vučićevog odlaska u Potočare u o odlasku Bakira Izetbegovića u Kravice da oda počast stradalim Srbima, muftija Zukorlić kaže:

 

- Odnos prema zločinima je nažalost postao talac dnevnopolitičke percepcije odnosa i to jeste jedan od velikih problema i kad je u pitanju genocid u Srebrenici i svi zločini koji su se dešavali na ovim prostorima. Odnos prema žrtvama ne bi trebalo da bude igra šaha, pa sada vi povučete potez, pa mi povučemo potez, kaže muftija Zukorlić i dodaje da nije razočaran što deklaracija o Srebrenici nije usvojena. Po njemu pitanje valorizacije genocida nije ni rešivo ni konačno bilo kakvom deklaracijom, pa ni razolucijom UN.

 

Ostatak čitajte ovdje

 

 

(Kurir, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Članak indeksiran 31. 01. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me