MUHAMED – jedno od najpopularnijih dečijih imena u Nemačkoj

Izvor/medij: Srbin
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Dezinformacija
Raskrinkano u: Muhamed nije najpopularnije ime u Berlinu

Muhamed je bilo jedno od najpopularnijih dečijih imena u nekoliko nemačkih država prošle godine, a zauzelo je 24. mesto na nacionalnom nivou.

 

За дечаке рођене у Берлину 2018. године, Мухамед је било веома популарно име, каже се у студији коју је наручило Немачко владино језичко друштво.  

Асоцијација за немачки језик известила је да је име Мухамед, заједно са својим варијацијама, било међу првих 10 најпопуларнијих имена у главном граду.

Иако агенција није прецизирала тачно место на берлинској ранг-листи, наводи се да су име и његове варијанте такође стигле до првих 10 места у Хамбургу и западној држави Сарланд, и да су рангиране на 24. место на националном нивоу.

Три најпопуларнија дечија имена у Берлину била су Паул, Александер и Максимилијан — у складу с националним трендом. За Хенрија се каже да је девето најпопуларније име; директорка агенције Андреа Ева Евелс изјавила је да је то прво англофоно име које је ушло међу првих десет ове године.

Што се девојчица тиче, најпопуларнија имена у Немачкој у 2018. години су била Мари/Мери, Софи и Марија.

Агенција је прикупила податке из око 700 регистара широм Немачке и забележио укупно око 65.000 различитих имена, за које је агенција саопштила да су око 90% свих имена која су дата прошле године.

Članak indeksiran 07. 05. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me