Na KCUS-u umrla djevojčica (10), prvobitno se žalila na bol zuba i glave

Izvor/medij: Sve vijesti
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Desetogodišnja djevojčica preminula u Zenici, ne u Sarajevu

Desetogodišnja štićenica Javne ustanove “Dom porodice” u Zenici preminula je u nedjelju na KCUS-u.

Naime, djevojčica se žalila najprije na bol zuba i glave, nije imala temperaturu iznad 38 stepeni, a medicinsko osoblje ustanove uključilo joj je neophodnu terapiju i pružili adekvatnu njegu.

Rađena joj je analiza krvi, koja je bila uredna, a za to vrijeme djevojčica se igrala. U službenom otpusnom pismu bolnice  upravo se navodi kako je ustanovljeno da je djevojčica liječena od strane nadležnog osoblja ustanove. Međutim, stanje se zakompliciralo u noći sa subote na nedjelju, kada se, uz pratnju medicinske sestre i odgojitelja, javila u Hitnu službu KB Zenica odakle je upućena za bolnicu.

Nakon pregleda u bolnici, hospitalizirana je na odjel Otorinolaringologije, a zbog pogoršanja stanja premještena je uKliniku za dječije bolesti KCU Sarajevo. Uprkos nadljudskim naporima ljekara, djevojčica je preminula, piše Avaz.

Liječničkim pretragama utvrđeno je kako se radi o meningitisu, koji je zahvatio područje oka i glave zbog čega nesretnoj djevojčici nije bilo spasa.

 

Vijest Na KCUS-u umrla djevojčica (10), prvobitno se žalila na bol zuba i glave se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus

Članak indeksiran 18. 01. 2023 Zadnji put osvježen prije 2 sedmicu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me