Na rubu nauke: Šef turske svemirske agencije tvrdi da postoji oružje za izazivanje zemljotresa, izgleda kao ulična rasvjeta

Izvor/medij: Bosna Info
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Ispravljeno
Raskrinkano u: Je li šef turske svemirske agencije potvrdio postojanje oružja koje izaziva zemljotrese?

Serdar Hussein Yildirim, šef turske svemirske agencije, na jednom naučnom skupu iznio je šokantne tvrdnje o navodnom postojanju oružja koje je sposobno izazvati zemljotres.

FacebookTwitterWhatsApp

Yildirim kaže da postoje takvi sistemi koji rade na principu lansiranja dugačkih metalnih stubova iz svemira. Ti stubovi se onda, prema njegovoj teoriji, zabijaju duboku u zemlju što dovodi do zemljotresa.

“Ne možete ništa da uradite u prostoru od svemira do Zemlje. Posebno u zemljama poput nas. Ništa! Dozvolite mi da vam dam primjer. Kažem ovo jer sam vidio kako rade na takvom sistemu naoružanja, a ono je vrlo jednostavno”, rekao je Yildirim.

Serdar Hussein Yildirim, šef turske svemirske agencije, na jednom naučnom skupu iznio je šokantne tvrdnje o navodnom oružju koje je sposobno izazvati zemljotres.

 

 

Od tog oružja prema Yildirimovim riječima, nema odbrane.

“To je kao kolac, oštar vrh. Na primjer, ne daj Bože, negdje da padne, nećemo sada da imenujemo scenarij katastrofe, ali čim padne na zemlju prodire do pet kilometara duboko u zemlju. To se dešava veoma brzo i stvara zemljotres magnitude 7-8 stepeni. Usljed udara sve što se tamo nalazi biće uništeno. Vidite, ovdje nema oružja, nema eksploziva, nema bombi, ništa slično. Ali postoji takva sila koja dolazi iz svemira i nemate šanse da je vidite, zaustavite ili da se odbranite”, kazao je on.

Naučne tvrdnje o ovakvoj vrsti oružja ne postoji, dok također nije poznato da li se ova Yildirimova izjava odnosi na razorne zemljotres koji su prije nekoliko sedmica pogodili Tursku.

Članak indeksiran 03. 03. 2023 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me