Na tisuće goveda u SAD-u misteriozno umire – stočari zapanjeni, mediji tvrde da je od vrućine

Izvor/medij: Logično
Ocjena: Teorija zavjere
Raskrinkano u: Masovna uginuća stoke kao “dokaz” za teoriju zavjere o namjernom izazivanju nestašice hrane

Čini se da globalni projekt izazivanja nestašica hrane napreduje punom parom. Nakon što su pobijeni milijuni pilića zbog navodne ptičje gripe, nakon što su po SAD-u misteriozno izgorjeli deseci distribucijskih centara hrane, nakon što su uvedene sankcije Rusiji i smanjen izvoz Ukrajinske pšenice – sada odjednom na tisuće krava misteriozno umire. Farmeri su šokirani jer nisu nikad vidjeli nešto takvo, uzrok se ne može otkriti, a mediji tvrde da je od – vrućine.

Tisuće goveda umrlo je u Kansasu posljednjih dana zbog velike vrućine i vlage, kažu dužnosnici. Procjene variraju u odnosu na ukupan broj mrtvih, budući da rančeri nisu dužni prijaviti smrt, rekao je državni ministar poljoprivrede za McClatchy News. Smrt je usmjerena na jugozapadni Kansas gdje je “nekoliko vremenskih čimbenika… dovelo do toplinskog stresa za stoku”, rekao je glasnogovornik odjela.

Izgubljeno je najmanje 2.000 životinja, javlja Reuters. Ta se brojka temelji na broju leševa za koje su državni dužnosnici zatražili pomoć u uklanjanju.

Međutim, broj bi mogao biti puno veći – do 10.000 ili više, prema DTN-u, prodajnom mjestu specijaliziranom za analizu poljoprivredne industrije. “Iz izvješća naših članova znamo da je u tom području države zabilježen značajan broj (smrtnih slučajeva),” izjavila je za McClatchy News Scarlett Hagins, potpredsjednica za komunikacije Udruge za stočarstvo Kansasa.

Agent J

@YouMayCallMeJay

·

Follow

🇺🇸 On a ranch in the southwest of the state of Kansas alone, more than 3,000 cattle suddenly fell dead last weekend. According to the farmers, there is no plausible explanation for this mass extinction. Cases like this are currently accumulating in the USA.

Watch on Twitter

6:22 PM · Jun 15, 2022

 

241

 

Reply

Copy link

Read 101 replies

Iako je poznato da se smrtni slučajevi od toplinskog stresa događaju, oni nikad nisu u takvim razmjerima. “Ovo je vrlo jedinstven i nesretan događaj”, rekla je Hagins. Goveda su općenito izdržljive životinje i mogu podnijeti toplinu, ali postoji ograničenje. Problem je u ovom slučaju što su temperature bile visoke tijekom dana, ali nisu padale noću, ili barem nisu pale dovoljno daleko – uglavnom zbog neuobičajeno visoke vlažnosti, rekla je Hagins.

To se pogoršava s uzastopnim danima velikih vrućina, i kao takva, stoka nije mogla dobiti nikakvo olakšanje. “Uobičajeno zapadni i jugozapadni Kansas su aridni dio države. Iako postaje vruće, nije vlažno – rekao je Hagins. “Iznenadna promjena… je ono što je stvarno uzrokovalo gubitke. To stoci nije dalo vremena da se privikne.”

Iako „stručnjaci“ u medijima pričaju svoju priču, ljudi sa iskustvom na terenu ipak govore drugačije. Mada je moguće da poneka krava umre od vrućine, nije moguće da cijela stada odjednom padnu mrtva.

bu/ac

@buperac

·

Jun 15, 2022

Apparently this is video of the 3000 cattle that died in SW Kansas. Original tweet said heat, farmer I talked in Kansas said it wasn’t the heat.

The following media includes potentially sensitive content.

View

Trucker Travis (TMA)

@SatansFlesh

·

Follow

Never seen a herd of cattle die out in any heat/weather before! Feedlots keep heavy water flowing and some even spray the cattle to keep them cool. Not sure how this could have happened if not neglect, what was it?

3:27 AM · Jun 15, 2022

 

875

 

Reply

Copy link

Read 57 replies

Mi možemo samo zaključiti da je vrlo lako moguće da su krave ubijene, a na koji način to nećemo nikad saznati. Opcije su zbilja brojne, na portalu smo već više puta pisali o frekvencijskom oružju koje se može aktivirati iz daljine, obližnjeg brda, aviona, pa čak i sa satelita, koje bi onda imalo ovakav efekat. Ali o metodama možemo samo nagađati, činjenica je da hrane ima sve manje, i da je sve skuplja i vjerojatno će opet biti kriv – Putin.

Članak indeksiran 07. 07. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me