Na Twitteru prije tri dana napisao da će Tursku i Siriju pogoditi zemljotres

Izvor/medij: Alternativna televizija
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Zemljotrese nije moguće predvidjeti

Malo nas vjeruje u predviđanja ili proročanstva i smatra da su takve stvari neosnovane.

Međutim, nažalost, u slučaju razornog zemljotresa koji je jutros pogodio Tursku, predviđanje evropskog istraživača pokazalo se tačnim, piše "Slobodna Dalmacija".

Izvijesni Frank Hugerbets iz Harlema u Holandiji je 3. februara ove godine u 13.03 na svom Twitteru objavio da će Turska, odnosno njen južno-centralni dio kod Sirije, Jordana i Libana, kako je napisao, "pre ili kasnije" biti pogođena zemljotresom jačine 7.5 stepeni Rihtera.

Ono što je Hugerbets "predvidio", nažalost, obistinilo se, a u stravičnom zemljotresu na području Turske i Sirije poginulo je više od 2.000 ljudi.

--------------------------

Sve vijesti iz Turske i Sirije pročitajte klikom OVDJE.

--------------------------

Frenk Hugerbets je takođe na Twitteru objavio da "njegovo srce ide svima koji su povrijeđeni u ovoj katastrofi i da je ovo slična situacija kao 115. i 526. godine, kada su se dogodili slični zemljotresi u toj oblasti".

Kako je napisao, zemljotres je predvideo na osnovu "kretanja planeta". 

Komentari na njegov tvit su se samo nizali "Niko nije slušao...", "Slušati šta? Prije ili kasnije nije konkretan datum. Još uvijek ne možemo da predvidimo tačno vrijeme", "Bio si u pravu...", "Sablasno", "Probudi se. Tvoj tvit je postao viralan druže", bili su samo od nekih, prenosi "Mondo.rs".

Frank Hoogerbeets

@hogrbe

·

Follow

Sooner or later there will be a ~M 7.5 #earthquake in this region (South-Central Turkey, Jordan, Syria, Lebanon). #deprem

Image

12:03 PM · Feb 3, 2023

 

196.8K

 

Reply

Copy link to Tweet

Read 8.1K replies

Članak indeksiran 22. 02. 2023 Zadnji put osvježen prije 7 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me