NAGRAĐUJU UBICE SRBA: Još jedan zločinac dobija državnu funkciju!

Izvor/medij: Pravda
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Zornića nije osudio haški tribunal

Nadzorni odbor KJKP ‘Toplane – Sarajevo’ je na sednici imenovao za direktora Envera Zornića na mandatni period od četiri godine. Enver Zornić je u prethodna 3 meseca obavljao funkciju vršioca dužnosti Direktora Toplana Sarajevo – navodi se na sajtu Toplana Sarajevo.

Zornić, kojeg je na poziciju direktora navodno predložio SDP BiH, bio je ratni komandant Armije RBiH, koga je haški tribunal osudio na zatvorsku kaznu zbog organizovanja ubistva civila hrvatske i srpske nacionalnosti.

Zornić je bio osuđen na deset godina i dva meseca zatvora.

Predsednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić rekao je kako je oduvek bilo jasno da SDP BiH ima odnos nulte tolerancije prema osobama osuđenim za ratne zločine.

– Nemam nikakve dileme i o tome sam često govorio da svako od nas nosi odgovornost za svoje postupke, ali da kao javne ličnosti moramo voditi računa da čuvajući svoj obraz čuvamo i obraz i ugled SDP. Znao sam da je Enver Zornić kao i brojni drugi bio pripadnik Armije BiH, da je bio i jedan od komandanata, ali za konkretne stvari koje mu se stavljaju na teret nisam znao – kazao je Nikšić.

Koje borbene avione kupuje Hrvatska uz američki “blagosolov”, saznajte OVDE

Izvor: klix. ba

Članak indeksiran 04. 10. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me