NAJAVIO UŽAS: Holanđanin pre nekoliko dana pisao o potresu

Izvor/medij: Nportal
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Ispravljeno
Raskrinkano u: Zemljotrese nije moguće predvidjeti

BROJ poginulih u zemljotersu koji je rano jutros pogodio pogranično područje između Turske i Sirije u Turskoj je povećan na 284, saopštio je potpredsednik Faut Oktaj.

Prema njegovim rečima, povređene su 2.323 osobe, prenosi Rojters.

OGLAS

Prethodno je saopšteno da je u Siriji poginulo 237 ljudi, a više od 600 povređeno.

U svetskim medijima se od jutros pojavljuje tvit izvesnog Franka Hugerbetsa koji je predvideo ovu veliku tragediju. 

Holanđanin Hugerbets je 3. februara ove godine u 13.03 na svom Tviteru objavio da će Turska, odnosno njen južno-centralni deo u blizini Sirije, Jordana i Libana, kako je napisao, "pre ili kasnije" biti pogođena zemljotresom jačine 7.5 stepeni Rihtera.

Frank Hoogerbeets

@hogrbe

·

Follow

Sooner or later there will be a ~M 7.5 #earthquake in this region (South-Central Turkey, Jordan, Syria, Lebanon). #deprem

Image

12:03 PM · Feb 3, 2023

 

196.8K

 

Reply

Copy link

Read 8.1K replies

Nažalost, njegove slutnje su se obestinile noćas kada je upravo taj deo Turske pogodio raznorni zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale.

 

Hugerbets se sada oglasio na Tviteru i istakao da "njegovo srce ide svima koji su povređeni u ovoj katastrofi i da je ovo slična situacija kao 115. i 526. godine, kada su se dogodili slični zemljotresi u toj oblasti“. On je istekao da je zemljotres predvideo na osnovu "kretanja planeta". 

Frank Hoogerbeets

@hogrbe

·

Follow

My heart goes out to everyone affected by the major earthquake in Central Turkey. As I stated earlier, sooner or later this would happen in this region, similar to the years 115 and 526. These earthquakes are always preceded by critical planetary geometry, as we had on 4-5 Feb.

5:51 AM · Feb 6, 2023

 

42.1K

 

Reply

Copy link

Read 1.1K replies

NJegov tvit je postao viralan posle potresa koji se dogodio u Turskoj i mnogi korisnici društvenih mreža pišu kako je bio u pravu. 

Članak indeksiran 22. 02. 2023 Zadnji put osvježen prije 7 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me