Najpopularnije ime u Berlinu lani je bilo – Mohamed! Čeka da uskoro postane najpopularnije ime i u čitavoj Njemačkoj

Izvor/medij: Novi Svjetski Poredak
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Dezinformacija
Raskrinkano u: Muhamed nije najpopularnije ime u Berlinu

Centar za njemački jezik objavio je podatke o najpopularnijim imenima novorođene djece u Njemačkoj

 

Ovo udruženje objavljuje isto istraživanje od 1977. godine, a sastavljaju ga na temelju podataka iz njemačkih ureda matičara.

 

Podatke za ovogodišnje istraživanje dalo je više od 700 matičnih ureda širom Njemačke. U tih 700 ureda registrirano je preko milijun pojedinačnih imena. To znači, navodi se u istraživanju, kako je oko 90 posto svih imena koja su dana djeci prošle godine zabilježeno u matičnim uredima.

Prijavljeno je preko 65.000 različitih imena.

Najpopularnije ime u Berlinu? Mohamed

Istraživanje je otkrilo kako se u saveznim pokrajinama vidi promjena s obzirom na prethodne godine. Naime, ime Mohammed našlo se među deset najpopularnijih imena u šest njemačkih saveznih pokrajina.

Ime Mohammed i njegove razne inačice našle su se u sljedećim saveznim pokrajinama među top 10 najpopularnijih imena: Berlin, Bremen, Hamburg, Hessen, Sjeverna Rajna-Vestfaliji i Saarska.

Istraživanje je prikupljalo i podatke o popularnosti imena općenito u što su uključena imena i prezimena i u tom popisu je ime (prezime) Mohammed bilo najpopularnije u Berlinu, Bremenu i Saarskoj.

U Berlinu je to ujedno najpopularnije ime za novorođene dječake. Centar navodi i kako se popularnost ovog imena širi diljem zemlje.

No, prije toga, važno je napomenuti da se istraživanje bavi popisom najpopularnijih imena za djevojčice i dječake, što u ovom slučaju uključuje i imena i prezimena koja su navedena ispod podebljanih imena pojedinih pokrajina.

Istraživanje je prikupilo i posebne podatke o najpopularnijim osobnim imenima, koja su na karti ispod prikazana u dijelu “Erstnamen” po pokrajinama.

Koja su najpopularnija imena?

No kada se uzme u obzir cijela Njemačka, najpopularnija imena (s popisa imena i prezimena) za djevojčice su Marie, Sophie i Maria.

Kod dječaka su to pak Paul, Alexander i Maximilian.

Centar navodi kako se radi o imenima koja su godinama na vrhu liste te kako se njihov poredak iz godine u godinu izmjenjuje.

Kada se radi samo o osobnim imenima, bez prezimena, najpoplarnija ženska su Emma, Hannah i Mia. Za muškarce to su Ben, Paul i Leon.


(index.hr)

Članak indeksiran 07. 05. 2019 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me