Najpopularnije ime u Berlinu lani je bilo – Mohammed

Izvor/medij: Poskok
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Dezinformacija
Raskrinkano u: Muhamed nije najpopularnije ime u Berlinu

CENTAR za njemački jezik objavio je podatke o najpopularnijim imenima novorođene djece u Njemačkoj.

Ovo udruženje objavljuje isto istraživanje od 1977. godine, a sastavljaju ga na temelju podataka iz njemačkih ureda matičara.

Podatke za ovogodišnje istraživanje dalo je više od 700 matičnih ureda širom Njemačke. U tih 700 ureda registrirano je preko milijun pojedinačnih imena. To znači, navodi se u istraživanju, kako je oko 90 posto svih imena koja su dana djeci prošle godine zabilježeno u matičnim uredima.

Prijavljeno je preko 65.000 različitih imena.

Najpopularnije ime u Berlinu? Mohammed

Istraživanje je otkrilo kako se u saveznim pokrajinama vidi promjena s obzirom na prethodne godine. Naime, ime Mohammed našlo se među deset najpopularnijih imena u šest njemačkih saveznih pokrajina.

Ime Mohammed i njegove razne inačice našle su se u sljedećim saveznim pokrajinama među top 10 najpopularnijih imena: Berlin, Bremen, Hamburg, Hessen, Sjeverna Rajna-Vestfaliji i Saarska.

U Berlinu je to ujedno najpopularnije ime za novorođene dječake. Centar navodi i kako se popularnost ovog imena širi diljem zemlje.

Koja su najpopularnija imena?

No kada se uzme u obzir cijela Njemačka, najpopularnija imena za djevojčice su Marie, Sophie i Maria.

Kod dječaka su to pak Paul, Alexander i Maximilian.

Centar navodi kako se radi o imenima koja su godinama na vrhu liste te kako se njihov poredak iz godine u godinu izmjenjuje, prenosi index.hr

Prikaži sliku na Twitteru

Prikaži sliku na Twitteru

[email protected]_gfds_

Die beliebtesten Vornamen 2018: Paul ist Spitzenreiter bei den Jungen, Henry überrascht. Unsere Pressemitteilung, die ausführlichen Listen und viele weitere Infos rund um die Vornamenvergabe finden Sie auf unserer Webseite: https://gfds.de/die-beliebtesten-vornamen-2018/ … und https://gfds.de/ausfuehrliche-auswertung-vornamen-2018/ …

8

10:07 - 2. svi 2019.

Pogledajte druge tweetove korisnika/ce GfdS

Članak indeksiran 06. 05. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me