Najpopularnije ime za novorođene dečake u Berlinu i šest nemačkih pokrajina je ARAPSKOG POREKLA

Izvor/medij: Blic
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Dezinformacija
Raskrinkano u: Muhamed nije najpopularnije ime u Berlinu

Muhamed je bilo najpopularnije ime za novorođene dečake u Berlinu prošle godine, javlja Dejli Mejl pozivajući se na nemački Bild.

 

Udruženje za nemački jezik otkrilo je da se ime Muhamed nalazi među deset najpopularnijih imena u čak šest nemačkih saveznih pokrajina, preneo je Klix.ba.

Pored popularnosti u Berlinu, ovo ime arapskog porekla našlo se na vrhu liste i u Hamburgu, Severnoj Rajni-Vestfaliji, Sarlandu i Hesenu. Kada je reč o Nemačkoj u celini, ime Muhamed našlo se na 24. poziciji.

 

Muhamed je ime koje je u Berlinu skočilo sa šestog na prvo mesto kao najpopularnije ime za dečake, i nalazi se ispred Luja i Emila, a upravna direktorka Udruženja za nemački jezik Andrea Evels je ranije povezala porast popularnosti ovog imena sa talasom imigracije.

Evels je prošle godine istakla da bi ovo ime moglo ući u top deset najpopularnijih imena za bebe u zemlji do 2021. ili 2022. godine.

 

Podsećamo da je više od milion migranata s Bliskog Istoka i iz Severne Afrike ušlo u Nemačku otkako je Angela Merkel otvorila vrata zemlje 2015. godine.

Članak indeksiran 07. 05. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me