Raskrinkavanje.ba

Viralno Danas → Nakon 52 godine, Zdravko Čolić odlučio priznati pjevača Amira Kazića Lea

06.07.2018
Tekst članka

Jedan regionalni tabloid je odlučio da kaže šta je Čola rekao njima, on je otkrio njima dugo čuvanu tajnu, a to, da je otac bosankog pjevača Amira Kazića Lea. Za Lea su kružile i mnoge priče, kako on samog Čolu kopira, a to nije ni osporavao, prenosimo vam riječi sa satiranje.com

Isti tabloid piše kako on nije kopirao Čolu, on je zapravo “pljunuti” Čola. Nije Zdravko želio da otkrije kako se sve ovo desilo i zbog čega je tako dugo čuvao ovu istinu. A mi čestitamo ocu i sinu

 

17.oktobra u znaku Vage, u mjestu Tomini kraj Sanskog Mosta je rođen Amir Kazić Leo. On je svoja prva muzička iskustva stekao u mladosti kao član KUD Grmeč. Sa muzikom se ozbiljno počeo baviti dok je bio srednjoškolac, a saradnja sa hrvatskim muzičarima je počela 1989.godine. Đorđa Novkovića je upoznao 1995.godine i nastaje velika prekretnica u njegovoj karijeri.

Nakon uspješne saradnje koja je trajala godinu dana, on nastupa na Dori, hrvatskom festivalu muzike u Opatiji 1996.godine, ne ostavlja ni publiku ni muzičke kritičare ravnodušnima nakon pjesme DO posljednjeg daha.

On je iste godine učestvovao i na Osijekfestu, gdje dobija treću nagradu publike, a kasnije pravi i prvi samostalni prijekat naziva LEO sa nekoliko hitova. U izdanju Croatia records-a izlazi prijekat naredne godine.

Duet sa Severinom KRENI je izašao 1999.godine, a to je i naziv njegovog novog albuma, sve medijske top liste je pjesma osvojila.

Pogledajte snimak Lea sa Severinom:

 

 

Iako postoji velika sličnost između dva pjevača, napominjemo da je tekst ipak satiričnog karaktera, te da informacija nije vjerodostojna.

Članak indeksiran 19.03.2019. Zadnji put osvježen 19.03.2019.

Ocijenjeno u analizi