Raskrinkavanje.ba

Ekstravagantno → Nakon 52 godine, Zdravko Čolić odlučio priznati pjevača Amira Kazića Lea

10.05.2018
Tekst članka

Zdravko Čolić je otkrio dugo čuvanu tajnu, a to, da je otac bosankog pjevača Amira Kazića Lea. Za Lea su kružile mnoge priče, kako on Zdravka Čolića kopira, a to nije ni osporavao.

Isti tabloid piše kako on nije kopirao Zdravka Čolića, on je zapravo “pljunuti” Čola. Nije Zdravko želio da otkrije kako se ovo desilo i zbog čega je dugo čuvao ovu istinu.

17.oktobra, u mjestu Tomini kraj Sanskog Mosta je rođen Amir Kazić Leo. Sa muzikom se ozbiljno počeo baviti dok je bio u srednjoj školi, a saradnja sa hrvatskim muzičarima je počela 1989.godine. Đorđa Novkovića je upoznao 1995.godine i nastaje prekretnica u njegovoj karijeri.

Nakon uspješne saradnje, on nastupa na Dori, hrvatskom festivalu muzike 1996.godine u Opatiji , ne ostavlja ni publiku ni muzičke kritičare ravnodušnima nakon pjesme do posljednjeg daha . U izdanju Croatia records-a izlazi prijekat naredne godine.

Duet sa Severinom KRENI izašao je prije 19 godina, tačnije 1999.godine, a to je i naziv njegovog novog albuma, pjesma je osvojila sve medijske top liste.

Pogledajte snimak Lea sa Severinom:

Članak indeksiran 19.03.2019. Zadnji put osvježen 19.03.2019.

Ocijenjeno u analizi