Nakon brojnih kritika: Popravljen mural posvećen legendarnom generalu Divjaku

Izvor/medij: Avaz
Ocjena: Greška Ispravljeno
Raskrinkano u: Mural posvećen Divjaku nije “predstavljen” 28. maja

Podsjetimo, nakon što je predstavljen mural, uslijedile su brojne kritike kako lik na njemu ne liči toliko na generala Divjaka i da je on zaslužio mnogo bolje

Popravljen je mural na Dječijoj kući na Grbavici posvećen legendarnom generalu Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovanu Divjaku. 

Nakon što je predstavljen mural, uslijedile su brojne kritike kako lik na njemu ne liči toliko na generala Divjaka i da je on zaslužio mnogo bolje. Mural je popravljen poslije kritika, a nova verzija puno više podsjeća na legendarnog generala Divjaka. 

Podsjetimo, general Divjak preminuo je u Sarajevu 8. aprila prošle godine. Iako je rođen u Beogradu, nacionalno se izjašnjavao kao Bosanac. 

 

Generala Divjaka često se znalo sresti u šetnji Grbavicom kojom je prolazio na putu ka prostorijama Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“ čiji je osnivač.

Od osnivanja, 1994. godine, Udruženje „Obrazovanje gradi BiH – Jovan Divjak“ pomaže djeci žrtava rata u BiH 1992-1995., djeci i mladima sa invaliditetom, talentovanima, djeci i mladima romske nacionalne manjine kao i onima u stanju socijalne potrebe da uspješno završe školovanje i postanu korisni članovi društva.

 

 

Članak indeksiran 06. 06. 2022 Zadnji put osvježen prije 9 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me