Raskrinkavanje.ba

The Bosnia Times → NAKON ŠTO JU JE ERDOGAN ODBIO OSOBNO KANDIDIRATI: Sebija Izetbegović se definitivno povlači iz utrke za člana Predsjedništva BiH?!

10.04.2018
Tekst članka

Generalni sekretar SDA Halid Genjac rekao je da Izetbegović nije pokazala ambicije, a ni interes da bude među kandidatima

FOTO: Izetbegović (Klix.ba)

Sebija Izetbegović, supruga predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, definitivno neće biti kandidatkinja SDA za Predsjedništvo BiH, potvrđeno je za Klix.ba.

Uprkos tome što je Sebija Izetbegović još 26. maja 2017. godine u intervjuu za Klix.ba kazala kako neće biti kandidatkinja za Predsjedništvo BiH, mediji i opozicione političke stranke i dalje najavljuju njenu kandidaturu na ovogodišnjim izborima.

 

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Halid Genjac rekao nam je kako se u tom kontekstu ništa nije promijenilo i da Izetbegović nije pokazala ambicije, a ni interes da bude među kandidatima. On ističe da je to i razumljivo s obzirom na to da ona radi odgovoran posao.

Sebija Izetbegović ranije je kazala kako će svakako biti podrška budućem kandidatu SDA za člana Predsjedništva BiH.

“Što se tiče mojih budućih mogućih angažmana nemam nikakve naročite planove. Jedino znam da svaki posao radim predano i sistematično, vrlo sam uporna i vrijedna. Ne uzmičem od posla”, kazala je Izetbegović.

 

(TBT)

 

Članak indeksiran 13.04.2018. Zadnji put osvježen 13.04.2018.

Ocijenjeno u analizi