Raskrinkavanje.ba

Balkan Life Today → Nana Fata Orlović poručila iz bolnice: “Bradate spodobe koje mi urlaju i pišaju isred kuće će ZAPAMTITI SVOGA BOGA čim izađem..”

10.06.2021
Tekst članka

Fata Orlović i rušenje bespravno izgrađene crkve u njenom dvorištu definitivno je obuzzeo cele balkanske medije, a društvene mreže su definitivno izzgorele nakon njene izjave “Jutros sam popila najslađu kafu kako više nema crkve u mome dvorištu”. Ceo proces je izazzvao veliku pompu u medijima, a opet su se uzburkali neki stari duhovi iz 90 ih godina prošloga veka.

Nije bila ni svesna da će već prvu noć pred njenu kuću dolaziti mladići u alkoholiziranom stanju koji su pevali rodoljubne(četničke) pesme, i koji su ljubili zemlju gde je bila sagrađena crkva, uz muziku koja je treštala iz auta. To je trpela tek 2 dana kada joj je pozlilo i onda je završila u UKC-u Tuzla. 

Podsećamo, ona je na ovoj klinici bila još u martu prošle godine zbog istog problema, a sada joj se situacija ponovo iskomplikovala od silnog stresa u prethodnim danima. Kako je glasnogovornica UKC-a Tuzla izjavila za BH medije, njeno stanje je trenutno u redu, a oglasila se i sama Fata Orlović, koja je rekla da je niko neće oterati sa ognjišta, a bradatih spodoba se nagledala u toku rata, i oni su joj zapravo smakli i muža. 

Obećala je da će u njoj da proradi inat, i definitivno će da u inat svima ostane na svomognjištu, jer ako je preživela 1992 godinu, preživeće i ovo danas. Gradonačelnik Bratunca je također pokrenuo inicijativu za izgradnjom memorijalnog centra u sred Bratunca, kao kompenzaciju za srušenu ccrkvu. Očito je da ćemo i u narednom periodu imati jak opuno afera vezano za rušenje crkve. 

Članak indeksiran 15.06.2021. Zadnji put osvježen 15.06.2021.

Ocijenjeno u analizi