Napravio skandal, a sada je “pomilovan”! ATP doneo novu odluku u slučaju Zvereva

Izvor/medij: Vojvodina uzivo
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: ATP je suspendovao Zvereva na osam sedmica, ali uslovno

Nemac će moći da igra u Indijan Velsu

Aleksander Zverev nedavno je napravio veliki skandal na ATP turniru u Akapulku. Nemački teniser je reketom udarao sudijsku stolicu, zbog čega je i diskvalifikovan sa turnira u Meksiku. Zatim mu je i izrečena i dodatna novčana kazna od 25.000 dolara i suspenzija na period od osam nedelja sa bilo kog takmičenja pod okriljem ATP-a.

Ali je sada došlo do promene odluke. Treći teniser sveta je sada samo uslovno kažnjen kada je reč o učešću na turnirima. Ali novčana kazna je ostala. To je odlučeno pošto je viši potpredsednik ATP-a zadužen za pravila i takmičenje, Miro Bratoev ponovo “pročešljao” slučaj Zvereva.

Postoji i jedna klauzula, po kojoj će se suspenzija aktivirati ako do 22. februara 2023. (tačno godinu dana od incidenta), ne napravi neki novi incident.

To prema pravilniku podrazumeva nesportsko ponašanje, odnosno nepoštovanje ili agresivno ponašanje prema službenom licu, protivniku, gledaocu ili drugoj osobi tokom ili po završetku meča.

 

Inače, već je morao da plati 40.000 dolara, odmah po incidentu, a kazna od 25 hiljada američkih novčanica izrečena je naknadno. Samim tim sada može da učestvuje na Indijan Velsu, koji će trajati od 7. do 21. marta.

Članak indeksiran 14. 03. 2022 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me