NASA upozorava: Dva velika asteroida su se uputila ka Zemlji

Izvor/medij: Srbin
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Dezinformacija
Raskrinkano u: NASA nije upozorila na asteriode koji bi mogli pogoditi Zemlju u maju

Na dugački spisak trenutnih nedaća koje su zadesile ljudsku vrstu NASA je dodala i dva potencijalno opasna asteroida koja bi mogla da pogode Zemlju u maju.

 

У предстојећим недељама постоји могућност да ћемо имали близак сусрет са два астероида класе Аполо. Први који се очекује је и потенцијално опаснији, а долази већ почетком маја. Процењује се да је Астероид (ПХА) 2009 XО величине фудбалског терена и да путује брзином од 45.720 километара на сат.

© CC0 / Пиксабеј

Његова орбита укршта се са Земљином приликом окретања око Сунца сваких 926 дана. Овај пут поред наше планете би требало да прође на удаљености од око 3,3 милиона километара што се према НАСА стандардима сматра блиским сусретом.

Уколико њега „преживимо“, само две недеље касније долази астероид 136795 (1997 БQ) величине Бурџ Калифе, највеће зграде на свету, наводи Клиx.

У питању је такође астероид класе Аполо који око Сунца орбитира сваких 844 дана. Путује брзином од 42.048 километара на сат, а 21. маја се очекује да ће бити на 6,2 милиона километара удаљености од Земље.

https://t.co/xARTWMpB0Q

— СРБИН инфо (@srbininfo) April 28, 2020

Članak indeksiran 26. 07. 2020 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me