NASMEJAN DEČAK SA SRPSKOM ZASTAVOM STOJI NAD SPOMENICIMA U SREBRENICI: Ovaj crtež je PODIGAO BOSNU NA NOGE! (FOTO)

Izvor/medij: Espreso.rs
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: "Avaz": Monah koji je umro prije 25 godina "širi mržnju na Facebooku"

Svoju sreću pokazao je pričom koju, očito, najviše sluša u kući, pišu bosanski mediji

Kontraverzni crtež

Kontraverzni crtežFOTO: FACEBOOK PRINTSCREEN

Uoči obeležavanja godišnjice stradanja u Srebrenici, na jednoj Fejsbuk stranici pojavio se crtež koji je izazvao burne reakcije.

 

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!

 

Naime, objavljen je crtež dečaka predškolskog uzrasta. Dečak je nacrtao sebe i svog prijatelja sa šajkačama na glavama, zagrljene s prijateljicom. U ruci drži zastavu Republike Srpske. Njih troje, što ilustrira i crtež, nasmejani stoje pored brojnih tabuta.

 

Bosanski mediji ovako su prokomentarisali ovaj crtež: 

 

"Autor ovog crteža, koji se širi društvenim mrežama, iako šestogodišnjak, nije kao svoju sreću nacrtao sebe zagrljene s roditeljima, prijateljima... Nije nacrtao svoje druženje sa psom, igru u parku, najdražu igračku... Nije svojom srećom ilustrirao detalj s nekog nedavnog odmora, zimovanja ili letovanja... Nije nacrtao sebe sretnog ispred škole s budućim prijateljima...

 

NE PROPUSTITE

MAJKA SREBRENICE: Šešelju, vrati mi sina! ŠEŠELJ: Priču o genocidu okačite MAČKU O REP!

 

Svoju sreću pokazao je pričom koju, očito, najviše sluša u kući. Toliko mržnje prema budućim školskim prijateljima koji se ne zovu kao on u samo nekoliko poteza olovkom..."

 

- Na ovako svečan dan, imam čast da s vama podijelim divan umetnički rad autora predškolskog uzrasta o temi „Sreća“. Dok su njegovi drugovi kao inspiraciju izabrali judojevrejske motive Pokemona i paganske, šizofreničke podvale Nindža kornjača, ovaj budući vitez pravoslavlja je izabrao da živopiše proslavu oslobođenja vjekovno srpske Srebrenice i time sebi već u ranoj mladosti osigurao mesto u carstvu nebeskom – objavljeno je na Fejsbuk profilu pod imenom "otac Pajsije".

 

Objava na Fejsbuku

 

 

 

 

 

 

(Espreso.rs/Avaz.ba)

Članak indeksiran 21. 05. 2018 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me